Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

Rekordév a Jászai-féle 4iG-nél, több mint kétmilliárd osztalékot vesz ki a vezetőség

2020 volt az eddigi legeredményesebb üzleti éve a Jászai Gellért többségi érdekeltségébe tartozó, tőzsdén jegyzett 4iG Nyrt.-nek. 2,212 milliárd forintos osztalék kifizetéséről, valamint a társaság igazgatóságának bővítéséről döntöttek.

37,86 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 7,68 milliárd Ft saját tőkével és majdnem 3,44 milliárd forint adózott eredménnyel fogadta el az igazgatóság a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját, közölte a társaság a Forbes.hu-nak eljuttatott sajtóanyagában.

2, 212 milliárd forint osztalék kifizetéséről is döntöttek, a vezető testületbe pedig Pedro Vargas Santos David, a portugál alapkezelő csoport, az Alpac Capital vezérigazgatója és ügyvezető partnere csatlakozik.

Nagyon belelendültek a felvásárlásokba

A sikeres üzleti évet megannyi nyertes tender és felvásárlási kísérlet övezte, március végén előzetes megállapodást kötöttek a román RCS & RDS konzorciummal, a tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek megvásárlásáról, amelynek megszerzése jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon bejelentett növekedési terveibe, illetve mint írták akkori közleményükben: „az állami tulajdonú Antenna Hungáriával tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásába.”

A felek előzetes szándéka szerint a tranzakció legkésőbb szeptember végéig zárulhat. Az előzetes megállapodás nem kötelező érvényű. 

A 4ig korábban nekifutott a Magyar Telekom leánycégének, a T-Systemsnek a felvásárlásának is, végül a felek úgy döntöttek, elállnak az üzlettől. 

Az MNB kötvényprogramjából is jön pénz

Szintén márciusban jelentették be, hogy sikeresen bocsátottak ki kötvényeket az MNB programjában, összesen 15,45 milliárd forintnyi forrást vontak be kedvező feltételek mellett. Panaszra ezen kívül sincs oka az informatikai óriásnak, sorra húzza be a közbeszerzéseket is. 

Borítókép: Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

Oszd meg!