Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Jaguar és Land Rover: a hatodik leggazdagabb magyar cége szerint ezekből még többet veszünk majd

Április elsejétől Veres Tibor cége, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe értékesíti a két brit autómárkát, a Jaguart és a Land Rovert a magyar piacon.

A Wallis nemzetközi pályázat eredményeként elnyerte a járművek és az alkatrészek kizárólagos importőri jogát Magyarországon, ezzel kilenc országra bővítette a két márka nemzetközi jelenlétét. A hírről a Wallis közleményben értesítette a Forbes.hu szerkesztőségét.

Advertisement

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a Jaguar és Land Rover modellek magyarországi forgalmazásának kapcsán elmondta, hogy ez a lépés is jól mutatja, hogy az AutoWallis elkötelezett a magyar és régiós növekedés mellett még a koronavírus okozta változó, kihívásokkal teli környezetben is. A társaság a tavaly meghirdetett stratégiája mentén 2024-ig árbevételének duplázását tervezi organikus és akvizíciós úton. 

A vállalat célja, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitásiszolgáltatója legyen. Ormosy Gábor hozzátette, hogy azzal számolnak, hogy a Jaguar Land Rover magyar piacának potenciális mérete közel akkora, mint a két márka által már korábban is képviselt nyolc országé együtt.

Még több Jaguart veszünk majd?

Az ügyvezető szerint a márkák eddigi hazai eredményei azt sugallják, hogy van tér a növekedésre, ezt támasztja alá az is, hogy

a magyarnál számottevően kisebb délszláv piacon történt 2016-os megjelenésük óta háromszorosára növelték a részesedésüket.

Ahogy azt korábban megírtuk, Veres cége március végén több hónapos előkészület után az Opel és Kia gépjárműveket forgalmazó Wallis Kerepesi Kft., valamint az ingatlant birtokló K85 Kft. felvásárlásáról is határozott. Az AutoWallis kizárólag saját részvényekkel fizette ki az 1,02 milliárd forintos vételárat, az akvizíció pedig több mint tizedével növelheti a vállalat idei árbevételét. 

A tavaly tőzsdére vitt AutoWallis folyamatos felvásárlásokkal terjeszkedik, februárban is bevásároltak, akkor az ICL Autó többségi részét vette meg.

Borítóképünkon Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa látható.

 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.

Pablo Picasso