Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Fotó: McDonald's

Itt nyitja első új éttermét a McDonald’s magyar tulajdonosa

Scheer Sándor Gödöllőre is elviszi a magyar Mekit, 2020-ban nyithat az új étterem.

Gödöllőn építi első új éttermét a McDonald’s magyar tulajdonosa – tudatta szerkesztőségünkkel a gyorsétterem-hálózat hazai érdekeltségeit üzemeltető cég. Az építkezést már el is kezdték a város fő közlekedési útvonala, a Dózsa György út mellett.

A tervek szerint a vendégek 2020 elején vehetik birtokba az autós kiszolgálást is nyújtó éttermet.

A gödöllői a hazai hálózat hetedik olyan étterme lesz, ahol a vendégek a „Jövő Élménye” éttermi koncepcióval találkozhatnak majd. A látogatók számára a legfeltűnőbb újdonságot az érintőképernyős rendelésfelvevő kioszkok és az asztalhoz történő kiszolgálás jelentik majd. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a vendégek az igényüknek és elképzelésüknek leginkább megfelelő módon rendelhetik meg, fizethetik ki, kaphatják meg és fogyaszthatják el kedvenc mekis termékeiket.

Szintén újítás lesz a kétsávos rendelésfelvétel és kiszolgálás, ami az autóval érkező vendégek számára teszi gyorsabbá és kényelmesebbé a vásárlást. Azt ígérik, hogy az épület megjelenésében is a jövőt idézi majd: a homlokzat új nemzetközi dizájnnal készül, emellett a belső tér kialakítása is Magyarországon először megvalósuló nemzetközi belsőépítészeti tervek alapján történik.

Beleállt a fejlesztésekbe az új tulaj

Idén februárban jelentették be, hogy az amerikai gyorsétterem-lánc magyar érdekeltségeit az egyik leggazdagabb magyar, Scheer Sándor veszi át. A tranzakciót a hónap üzletének választottuk a márciusi Forbes magazinban: 16-18 milliárd forint körüli összeget fizethetett érte a 2017-es üzleti eredmények alapján adott becslésünk szerint.

Jól menő cég került a kezébe: tavaly közel 34 milliárd forintos forgalma volt a magyar leámnyvállalatnak, és 4,4 milliárdos adózott eredényt ért el. Ugyanakkor a Meki nyakára nőtt a kézműves hamburgert kínáló konkurencia, és fel kell vennie a harcot a magyar streetfood-piac feltörekvőivel, a Zinggel és társaival.

Miután a tavasz folyamán átvették az étteremhálózatot a McDonald’s-tól, májusban átnevezték a magyar leányvállalatot Progress Étteremhálózat Kft.-re. Ezt követően bejelentették az első fejlesztést is: júliusban elindult a házhozszállítás tesztidőszaka a Netpincér rendszerében, egyelőre limitált lefedettséggel, amit majd fokozatosan bővítenek, hogy lefedje az egész országot.

Scheer a 2018-as Forbes milliárdoslistán 21,8 milliárd forintos vagyonnal 48. helyen szerepelt, alapító-vezérigazgatója a Market Építő Zrt-nek, és Garancsi István mellett 49 százalékos tulajdonrészével társtulajdonos is abban a cégben, amelyik több mint 100 milliárd forintos árbevételt ért el a 2017-es (utolsó lezárt) üzleti évben. Emellett számos ingatlan- és szálloda van az érdekeltségei között, például résztulajdonosa a Lánchíd budai hídfőjénél fekvő 86 szobás Clark Hotelnek, és feleségével közös cégéé az Erzsébet téri óriáskerék is. Az egykori kamionkirállyal, Wáberer Györggyel is van közös ingatlanberuházása: a MOM mellett már áll legújabb irodaházuk.

Burgerforradalom vs. Meki: mit nyerhet a Market-vezér a magyar McDonald’s felvásárlásával?

Borítókép: McDonald’s


 

"Az első marketingesünktől azt kértem, hogy küldjön nekem egy titkosított levelet. Két nap alatt sem sikerült neki."