Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ebben a kerületben már házhoz is szállít a Meki Budapesten, de hamarosan az egész országra kiterjesztik a szolgáltatást

Nem verték nagy dobra, egyszer csak megjelent a Netpincéren az egyik  budapesti McDonald’s étterem. Egyelőre csak a belvárosba szállítanak, de gyorsan fogják bővíteni a lefedettséget.

Megjelent a Netpincéren a házhozszállítási kínálatban a McDonald’s, szúrta ki a G7.hu. A gyorsétteremlánc mindenféle bejelentés nélkül vezette be a házhozszállítási lehetőséget, se a honlapon, se közleményben nem jelent meg erről információ.

A portál úgy értesült, hogy a McDonald’s hosszas előkészítés után vág bele a házhoz szállításba, egyelőre csak a VIII. kerületből szállít ki elég szűk területre, a Belváros Kiskörúton belüli részére.

Azonban a szolgáltatási területet viszonylag gyorsan tervezik bővíteni, és idővel az egész országot lefednék.

A szűken vett konkurenciáit tekintve a KFC már korábban bevezette a házhoz rendelés opciót, a lépéssel most a Meki is belép erre a piacra.

Magyar tulajdonossal veszik fel a harcot a burgerforradalommal

A házhozszállítás bevezetése része lehet a McDonald’s stratégiájának, hogy felvegye a harcot a hamburgerforradalommal, amiről már korábban írtunk. Idén februárban a McDonald’s eladta magyarországi leányvállalatát az éttermekkel együtt a 48. leggazdagabb magyarnak, Scheer Sándornak. A magyar hálózatnak összesen 89 egysége van: 48 darab franchise-partneren túl 41 saját tulajdonú étteremmel rendelkezik.

Az üzletet a márciusi magazin Start rovatában a hónap üzletének választottuk, vállalatértékelési partnereink bevonásával

a tranzakció értékét 16-18 milliárd forintra becsültük.

Burgerforradalom vs. Meki: mit nyerhet a Market-vezér a magyar McDonald’s felvásárlásával?

Az üzlettel Scheer egy jól fialó üzletet vásárolt: 27,6 milliárd forintos árbevételt ért el 2017-ben, ebből 23,1 milliárdot hozott a saját éttermek forgalma, 4,5 milliárd folyt be a franchise-jogokból. Ugyanakkor a Meki nyakára nőtt a kézműves hamburgert kínáló konkurencia, és fel kell vennie a harcot a magyar streetfood-piac feltörekvőivel, a Zinggel és társaival.

Scheer Sándor a 2018-as Forbes milliárdoslistán 21,8 milliárd forintos vagyonnal 48. helyen szereplő üzletember alapító-vezérigazgatója a Market Építő Zrt-nek, és Garancsi István mellett 49 százalékos tulajdonrészével társtulajdonos is abban a cégben, amelyik több mint 100 milliárd forintos árbevételt ért el a 2017-es (utolsó lezárt) üzleti évben. Emellett számos ingatlan- és szálloda van az érdekeltségei között, például résztulajdonosa a Lánchíd budai hídfőjénél fekvő 86 szobás Clark Hotelnek, és feleségével közös cégéé az Erzsébet téri óriáskerék is. Az egykori kamionkirállyal, Wáberer Györggyel is van közös ingatlanberuházása: a MOM mellett már áll legújabb irodaházuk.

Ha tudnánk, mi a vége egy próbálkozásnak, nem neveznénk kísérletnek. A dolog természetéből adódik, hogy a kudarc benne van a pakliban. De néhány nagy siker elég ahhoz, hogy több tucat bukott projektet ellensúlyozzon.