Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Mufid Majnun

Ismét lehet Pfizer vakcinára jelentkezni, most sms-re sem kell várni

A regisztráltak már sms-értesítés nélkül is foglalhatnak időpontot és helyet a Pfizer-vakcinára, az erről szóló bejelentés szerint már most nyitva áll a lehetőség. 

Az online időpontfoglalóban a kedden érkezett szállítmányból

199 ezer adagot hirdetnek meg elsőkörös oltásra csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra.

Ezt György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára jelentette be szerdán a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Azt mondta, a sajtótájékoztatóval egyidőben az online időpontfoglalóban meg is nyílik a lehetőség.

Múlt héten is volt egy ilyen kampány, akkor még csak a Pfizeres lehetőségről sms-t kapók foglalhattak időpontot,

most bárki, akinek érvényes a regisztrációja. 

Az MTI beszámolója szerint most már minden, érvényes regisztrációval rendelkező kiválaszthatja az internetes felületen – a www.eeszt.gov.hu oldalon – a taj-száma és a születési dátuma segítségével az oltás helyszínét és időpontját. Az érdeklődőket viszont arra kérik, regisztráció és időpontfoglalás nélkül viszont senki ne keresse fel az oltóhelyeket.

A vakcinainfo.gov.hu oldalon arra is felhívják a figyelmet, hogy a 18 év feletti, érvényes regisztrációval rendelkezők számára továbbra is nyitva az időpontfoglaló három további vakcinára (Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásra).

A Szputnyik vakcinából az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon, ezért aki az orosz oltóanyagot szeretné kapni, foglaljon időpontot mielőbb – írják.

György István azt mondta, Pfizer ezután is lesz, a jövő heti szállítmányból is fognak internetes regisztrációs lehetőségeket szervezni. 

Borítókép: Mufid Majnun

Oszd meg!