Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ingyenes útlemondást vezet be az Aldi Utazás

Úgy látják, az oltások beadatásának előrehaladtával nőni fog az utazási kedv, de még sokáig szembe találhatjuk magunkat utolsó pillanatos, kellemetlen meglepetésekkel. Ingyenes lemondást vezetnek be.

Jelentős forgalombővülésre számít az Aldi Utazás online utazásfoglaló rendszer Magyarországon. A Covid-19 elleni védőoltások beadása után egyre többen szeretnének utazni, ezzel összefüggésben a német kiskereskedelmi üzletlánc utazásfoglalója január közepe óta növekvő érdeklődést lát, és egyre több foglalást regisztrál magyar értékesítési csatornáin, különösen a nyári időszakban – számoltak be közleményükben.

Továbbra is Horvátország, Olaszország és Ausztria a legkeresettebb úti cél.

Ugyanakkor a járványhelyzetben valószínűleg ennél tovább marad a bizonytalanság, hiszen az országonként eltérő korlátozások folyamatosan változó jogszabályi változásokkal is járnak, ez kihat a beutazásokra is. Ezért az Aldi Utazás új szolgáltatást vezet be 2021. március elsejétől: az autós utak esetében

minden foglalás mellé ingyenesen jár a pénzvisszafizetési csomag.

A sztornóbiztosítással az utas legkésőbb az utazás megkezdése előtt tíz nappal bármilyen indoklás nélkül lemondhatja a foglalását és visszakapja a teljes árát. A 100 százalékos pénzvisszafizetési garancia autós úti célok esetében vehető igénybe, de április 30-ig repülős és hajós utakhoz is jár.

A sztornóbiztosítás akkor is él, ha már 10 napnál kevesebb van hátra az indulásig, de a célországban olyan jogszabályi változás következik be, ami lehetetlenné teszi a beutazást – a cég ebben az esetben is levonások nélkül 100 százalékban megtéríti a foglalás díját.

Borítókép: Aldi

Oszd meg!