Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Sebestyén László

Tizenhatszoros az árkülönbség a legolcsóbb és a legdrágább lakások között Pest megyében

Megnőtt a kereslet a kertesházak iránt, az agglomeráció legolcsóbb és legdrágább utcái között 2020-ban több mint tizenhatszoros árkülönbség volt.

A nagyvárosi lakásdrágulás és a járványhatás miatt felértékelődtek az agglomerációs körzetek, megnőtt a kereslet a kerttel rendelkező családi házak iránt. Így történt ez Pest megyében is, ahol a múlt évben eladott lakások négyzetméterára között tizenhatszoros eltérés volt. Bár egy törökbálinti utca lakóingatlanai voltak a legdrágábbak tavaly, a top tízben a budaörsi házak, lakások fölénye látható – derül ki az Ingatlan.com összeállításából, amely KSH-adatok alapján mutatja be, hogy 2020-ban melyek voltak a legkeresettebb agglomerációs sztártelepülések, és hol találhatók a legdrágább és legolcsóbb lakóingatlanok.

A múlt évben a törökbálinti Óvoda utca volt a legdrágább Pest megyei utca, ahol

833 ezer forintos négyzetméteráron találtak gazdára 2020-ban a lakóingatlanok.

A második helyet a budaörsi Domb utca szerezte meg 802 ezer forinttal. A harmadik pedig a szintén budaörsi Árok utca lett 778 ezer forinttal. 

A top tízben ott van még a budaörsi Károly király és Ibolya utca, a biatorbágyi Káposztáskert utca a szentendrei Bükkös part és Dunakeszin található Ungvár és Ábrahám Pál utca is, ezeknél az átlagos négyzetméterár 710-762 forintot tett ki.

Forrás: Ingatlan.com

Százezer forint alatt is lehet találni

Ezzel szemben a Jászkarajenő településen lévő ingatlanoknál volt a legalacsonyabb az ár, 51 ezer forint volt. Utána következik az abonyi Kazinczy Ferenc utca és a Kécskei út 68 ezer és 84 ezer forintos árral. A legolcsóbb tízes listában Makád, Bernecebaráti, Törtel, Vámosmikola, Tápiószőlős, Perőcsény és Újszilvás település kapott helyet, az ottani ingatlanok 89-98 ezer forintos négyzetméteráron találtak gazdára.

Az ingatlan.com összeállításából az is kiderül, hogy

Pest megyén belül az érdi ingatlanok iránt volt a legnagyobb érdeklődés,

emellett a legkeresettebb települések közé tartozott Dunakeszi, Szentendre, Budaörs, Vác, Göd és Szigetszentmiklós is.

Nyolcszoros eltérés a kínálati árakban

Az átlagos kínálati négyzetméterárak alapján felállított rangsort Remeteszőlős kimagasló eredménnyel vezeti az árak listát, 927 ezer forintos árával. A második helyen Üröm, harmadikon Nagykovácsi áll 766 ezer, illetve 737 ezer forintos összeggel.

A három legolcsóbb Pest megyei településen Jászkarajenőn, Mikebudán é Nagybörzsönyben, Vámosmikolán 122-135 ezer forintos áron kínáltak eladásra lakóingatlanok négyzetméterét. Ez egyben azt is jelenti, hogy a megyén belül hét nyolcszoros különbségek vannak a piacon. Az ingatlan.com adatai alapján az alacsony árak az érdeklődéseket is felpörgette,

a jászkarajenői ingatlanok iránti kereslet az idén a másfélszeresére nőtt,

Vámosmikolán pedig több mint a triplájára emelkedett egy év alatt.

Fotó: Sebestyén László

Oszd meg!