Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]


Bővebben

Demjánék újabb nagy dobásokra készülnek, kivásárolták egyik régi harcostársukat

Folytatva a két évvel ezelőtt megkezdett tulajdonosi programot, a Gránit Pólusból kivásárlásra került Peter Munk, magyar származású, kanadai üzletember. Az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, valamint Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként fémjelzik a vállalatcsoportot.

Demján Sándor, a Gránit Pólus Csoport többségi tulajdonosa folytatta két éve megkezdett tulajdonosi programját. Ez a program érintette az eszközportfolióra vonatkozó, valamint a vagyoni és szervezeti struktúrákat. Az Immofinanz 2015-ös kivásárlása után, most Peter Munk, magyar származású kanadai üzletember kivásárlására került sor.

Advertisement

Peter Munk – mint a TrizecHahn elnöke és egyik tulajdonosa – a 90-es évek végén csatlakozott a cégcsoporthoz. A mintegy 20 éves gyümölcsöző együttműködés során, öt közép-kelet-európa-i országban, több mint 20 sikeres projektet valósítottak meg a tulajdonostársak. A közös munka eredményeképpen a cég 2010-ben Európa harmadik legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztője lett.

A mostani tranzakcióval a cégstruktúra egyszerűbb lett, a döntéshozatali folyamatok felgyorsulnak, így minden akadály elhárult további nagyszabású fejlesztések elől

– tudatta szerkesztőségünkkel a cégcsoport.

A TriGránit eladása után a csoport egyes portfólióelemei megmaradtak Demján Sándor és társai kezében, ez a Gránit Pólus Csoport. A Forbes friss gazdaglistája alapján Demján Sándor a második leggazdagabb magyar 192 milliárdos vagyonával. A lista kivonata ITT található, a részletek a novemberi magazinban, mely már az újságárusoknál.


 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója