Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A kisebb IKEA-holmikért mostantól elég a sarokra kisétálni

Novembertől a 20 kg alatti rendeléseket DPD csomagpontra is kiszállítja az IKEA, így közel 200 átvételi ponttal bővül a svéd áruház itthoni lefedettsége.

A DPD Hungária Pickup csomagpont hálózata a 20 kg alatti rendelések átvételét könnyíti meg: az ezen pontokra rendelt holmikat a kiszállítást követően hét naptári napon belül lehet átvenni – tudatta a két társaság a Forbes.hu szerkesztőségével.

A súly mellett egyéb paramétereknek is meg kell felelni:

  • maximum 20 kg
  • maximális övméret: 2 méter / csomag (2 X a magasság + 2 X szélesség + 1 X hosszúság)
  • maximális hosszúság: 1,00 méter/csomag

Amennyiben a rendelés megfelel a fenti feltételeknek, a rendszer automatikusan fel fogja ajánlani a csomagponti átvétel lehetőségét egyebek mellett Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsen, Szekszárdon, Szombathelyen és Zalaegerszegen. A teljes lista pontos címekkel a DPD honlapján tekinthető meg.

A DPD csomagponti átvétel szolgáltatás ára minden megrendelt csomag és az összes átvevőpont esetében azonos: 1490 forintos díjjal kell számolni.

A nagyobb dolgok átvételére az IKEA több nagyvárosban – Győrben, Veszprémben, Hajdúdorogon, Szegeden, Zalaegerszegen és Pécsen – üzemeltet átvételi pontokat. Fizikai áruház továbbra is három helyen van, kettő Budapesten, egy Budaörsön.

Néhány héttel ezelőtt egyébként azt jelentette be az IKEA, hogy a globális ellátási láncok akadozása őket is érinti, és várhatóan még hónapokig, de akár egy évig előfordulhatnak készlethiányok. Az online rendelések ugyanakkor jól futottak a pandémia eddigi időszaka alatt, és folytatták azt a már külföldön megkezdett átalakítási programot is, aminek során például tematikus – csak konyhákat vagy hálószobákat áruló – áruházakat nyitnak.

Oszd meg!