A vállalat legnagyobb beszállítójánál ipari mértékben zajlik a varázslat, ahogy sikerétellé változnak a húshegyek.
A McDonald’s-ot lehet szeretni vagy nem szeretni, függően az ízléstől vagy a cég klímaváltozásra gyakorolt hatásától, azonban mint precízen működő gépezet és vállalat, kevés ér fel hozzá.
A Business Insider egy alapos fotóriporttal mutatja be a németországi Günzburg húsüzemét, ahol naponta ötmillió adag húspogácsa készül olyan népszerű burgerekhez, mint a Big Mac vagy a McRoyal – másoknak „sajtos negyedfontos”. A látogatás során olyan részleteket lehet megismerni, hogy
- a McDonald’s annyira népszerű, hogy másodpercenként 75 hamburgert adnak el világszerte;
- az étteremlánc fő beszállítója az amerikai OSI, aminek Günzburgban létesült az egyik legnagyobb húsüzeme;
- sokan gyanúsítják a céget, hogy sok adalékanyagot, tartósítószert tesznek a húsokhoz, azonban ez a riport szerint alaptalan;
- szigorú egészségügyi és tisztasági előírások vannak, például ha egy munkavállaló gyomorrontást kap, a pontos diagnózisig nem dolgozhat, még ha közben jól is lett;
- a húspogácsák fémdetektoron is átmennek, hogy véletlenül se maradjon semmi az ételben;
- naponta 250 tonna húst dolgoznak fel, ehhez rendkívül precíz rendszerre van szükség;
- a hús keverési-fűszerezési technológia miatt egy húspogácsa nem egy, hanem több tucat marhából áll össze.
Kiemelt kép: Quinton Coetzee/Unsplash