Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Húszmilliós díjért szállnak ringbe a jövő startupperei

Június 4-én rendezik meg a győri Startup Campus Demo Day rendezvényt, aminek keretében országszerte toborzott csapatok versenyeznek.

A Demo Day egy hathetes online képzés lezárása egyben, ebben tíz csapat vett részt, vállalkozásról, startupok indításáról tanultak. A tízből legjobbnak ítélt három csapat Győrben mérkőzik meg, fejlesztéseik között krónikus sebek dokumentálását lehetővé tevő technológia, okoseszközökbe szánt mérőszer és a halastavak állományát óvó megoldás is lesz – mindegyik hardveres fejlesztés.

A győztes 20 millió forintos befektetést kap a Hiventurestől és a Quantum Leaptől. Lesz közönségdíj is, erről az eseményt élőben követők szavazhatnak.

A győri Széchenyi István Egyetem, a Quantum Leap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös egyetemi inkubációs programját másodszor rendezik meg. Elsőként még egy szűkebb, régiós verseny volt, most viszont már országszerte lehetett jelentkezni rá.

Advertisement

Kép: Unsplash

 

Az érdem azé, aki elkezdi, akkor is, ha az, aki folytatja, jobban csinálja.