Üzlet

Hitel a dobozon kívül

InHold Zrt.
2018. szeptember 10. 3 perc olvasás

Sok fejtörést okozott egy budapesti ügyvédi irodának, hogy miképpen jussanak pénzforráshoz fejlődésük érdekében. A hitelpiacról kiszorultak, holott komoly presztízsű ingatlanra volt szükségük, saját bankjuknál egyedül lombardhitel jöhetett volna szóba, ami nem érte meg nekik. A megoldást végül az InHold Zrt. szállította: a Magyar Fejlesztési Bank refinanszírozásával elérhető terméke nemcsak testhez álló, hanem testre szabható az ügyvédi iroda számára is.

A program keretében az InHold Zrt. által nyújtott hitel kedvezményes kamatozású kölcsön, amely állami támogatásnak minősül. Az éven túli Beruházási Hitel összege akár 100 millió, az Önálló Forgóeszköz Hitel összege akár 50 millió forint is lehet. A saját erő akár mindössze 10 százalékos, regionális beruházási támogatási kategória esetén 25 százalékos.
A kondíciók önmagukért beszélnek: a kamat jelenleg csak 3,59 százalék/év, amely a 3 havi BUBOR + kamatfelár együttes mértéke, és a kapcsolódó költségek is kifejezetten kedvezőnek számítanak a piacon.
A kölcsön összege legfeljebb 1 évre rendelkezésre tartható, a törlesztésre pedig türelmi időt biztosít az InHold Zrt.
Az InHold Zrt. vállalkozás-finanszírozási konstrukciói mindig is nagyon népszerűek voltak. Vonzó a kedvezményes kamat, vonzó, hogy az egészen kicsi cégek is részesülhetnek belőle, és hogy finanszírozhatók az egyedi kockázatok.
Az InHold Zrt. a vállalati hitelezés aktív szereplője. Hitelezési tevékenységét 2011-től futtatta fel, amikor szerepet vállalt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) első Jeremie hitelprogramjában, majd a cég a Széchenyi 2020 program keretein belül folytatta hitelezési tevékenységét. A célközönség már ekkor is a kisvállalkozások voltak, akik számára EU-forrásból származó beruházási és forgóeszköz hiteleket, illetve jelentős támogatást tartalmazó kombinált hitelt kínáltak, valamint saját forrásból is nyújtottak és nyújtanak hiteleket. A Széchenyi- programok kifutásával a társaság lehetőséget kapott arra, hogy továbbra is részt vállalhasson a beruházások finanszírozásában.

„Társaságunk az MFB bizalmát annak is köszönheti, hogy nagy tempóban sikerült számottevő ügyfélkört kiépíteni, illetve annak, hogy szerződéses és együttműködési kötelezettségeinket pontosan és gördülékenyen, ügyfélbarát hozzáállással valósítjuk meg. Túllépünk a pénzügyi területen megszokott, szigorú keretek által behatárolt ’dobozos’ megoldásokon. Prudens, de egyben piacképes megoldást kínálunk, személyre szabott ügyletekkel” – foglalja össze Bódizs Kornél vezérigazgató.


Nagyfokú rugalmassággal reagálnak ügyfeleik igényeire és elképzeléseire, együtt gondolkodnak velük, igyekeznek testre szabott konstrukciót találni, amivel mindenki jól jár. „Nálunk a hitelbírálat együtt jár a tanácsadással” – mutatott rá Bódizs Kornél. Sokadik éve követelésvásárlással is foglalkozó cégként számos bankkal és lízingcéggel állnak folyamatos kapcsolatban, így nem csupán a mintaszerződések fordulatait ismerik, hanem ezek valós működésével és érvényesítésével, gyakorlati értékével is tisztában vannak. Ennek jegyében a hiteligényléssel hozzájuk forduló ügyfeleket időben tudják figyelmeztetni az üzleti tervben megbúvó esetleges buktatókra, és adott esetben a kérelem átdolgozásában is segítenek. Ezáltal nemcsak vonzó, hanem egyben a bank és ügyfél számára egyaránt biztonságos terméket tesznek elérhetővé.