Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Heti 144 millió forintért ilyen az élet a világ egyik legmenőbb szuperjachtján, a Maltese Falconon

A Maltese Falcon a világ egyik legnépszerűbb szuperjachtja, olyan embereket látott már vendégül fedélzetén, mint Tom Hanks, Hugh Jackman vagy a Google-társalapító Larry Page. 

2006-os debütálása óta a háromárbocos Maltese Falcon a világ egyik legfeltűnőbb és legnépszerűbb szuperjachtja. Nem egyszer látott vendégül fedélzetén hírességeket, világhírű üzletembereket vagy uralkodókat, és többször kapott szakmai elismeréseket is, összesen 18-féle díjat zsebelt be dizájnja, innovatív megoldásai és a belsőépítészete (a tágasan kialakított szálláshelyek, a látványos művészeti gyűjtemények) miatt. Ráadásul az elmúlt években 280 ezer kilométert tett meg, összességében tehát elég nehéz versenybe szállni vele, ha luxusjachtozásról van szó. A szuperjachtról Bill Springer, az Ocean Home magazin főszerkesztője írt röviden a Forbes.comon.

Fotó: IYC/Maltese

Fotó: IYC/Maltese

A főfedélzet elején egy kártya- és játékterem helyezkedik el, de a jachton helyet kapott egy videokonferenciák megtartására alkalmas iroda, egy konditerem, egy japán elemek által megihletett étkező, valamint egy VIP-kabin, melynek ablaka a saját privát fedélzetére néz. A felső fedélzet napközben a napozás és a fürdőzés, este a mozizás helyszíne, a szuperjachtok között az egyik legnagyobb mozivászonnal.

maltesefalcon2 maltesefalcon3 maltesefalcon5 maltesefalcon6
<
>

A Maltese Falcon továbbfejlesztése már folyamatban van, a legénység már beépítette egy újfajta műholdrendszer fejlesztéseit, ami nagyban fejlesztette a hajó kommunikációs kapacitását. A jacht nem csak kinézete miatt érdemelte ki a figyelmet, több regattát is nyert, ezek közül a legfigyelemreméltóbb a szardíniai Porto Cervo-i verseny, melyen tavaly szeptemberen ért el első helyezést.

A jacht 88 méter hosszú, 2006-ban építtette az olasz hajógyár, a Perini Navi, a 2016-ban elhunyt Thomas Perkins amerikai üzletember megbízásából. Olyan emberek fordultak meg rajta, mint Tom Hanks, Hugh Jackman vagy a Google-társalapító Larry Page.

A Maltese Falcon idén nyáron a Földközi-tengeren kibérelhető, heti félmillió dollár (és egyéb költségek) ellenében.

Borítókép: Redcharlie / Unsplash (a fotó nem a Maltese Falcont ábrázolja)

A páternoszter manapság egyre ritkább, szinte eltűnni látszik. Ebben is hasonlít egyébként a házasságra.