Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Három cég összefogásával készülhet szén-dioxidból kozmetikai csomagolás

A LanzaTech, a Total és a L’Oréal létrehozta az világ első olyan műanyag kozmetikai csomagolását, amelyet az ipar által kibocsátott szén-dioxid megkötésével és újrahasznosításával készítettek.

Az eljárás képes az ipar által kibocsátott szén-dioxidot megkötni, átalakítani és ebből a kozmetikai termékek számára új, fenntarthatóbb csomagolást gyártani.

Az átalakítási folyamat első lépéseként a LanzaTech megköti az ipari szén-dioxidot és átalakítja etanollá. A Total ezután az IFP Axens-szel közösen kifejlesztett dehidratációs eljárás segítségével az etanolt etilénné alakítja, majd polietilénné polimerizálja, amelynek műszaki jellemzői megegyeznek a fosszilis társaiéval. Majd a L’Oréal ezt a hagyományos polietilénhez hasonló minőségű és tulajdonságú polietilént használja fel a csomagolások előállításához.

A L’Oréal célja, hogy az új, fenntarthatóbb anyagot 2024-re a samponjaik és balzsamjaik csomagolásához is felhasználják. A három cég a jövőben újabb partnerek csatlakozását várja az ipari szén-dioxid-kibocsátás megkötéséhez és újrafelhasználásához, amivel szeretnék megváltozhatni a kozmetikai műanyag csomagolások környezeti lábnyomát.

 

“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”

Winston Churchill