Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hadat üzen a bóvlinak az Amazon: 4 csillagos boltot nyitottak

A cím nem elírás, nem hotelről van szó, hanem tényleg boltról, ahová bemehetünk vásárolni, viszont a négy csillag is igaz: csak olyan termékeket árul itt a cég, amiket az online boltban a vásárlók legalább négy csillagra értékelnek (az összesen ötből). Az USA-ban, Manhattanben nyitó boltban emellett lesznek olyan termékek, amiket az algoritmusok alapján az emberek legjobban szeretnének (fent van a digitális kívánságlistájukon).

A boltot kis részlegekre tagolták, a tagolás az Amazon weboldalán lévő kategóriákat követi. Nagyon sokféle terméket árulnak az elektronikai eszközöktől a játékokig, társasokig, könyvekig. Van még lakberendezés és ajándékok is, meg helyileg jól futó termékek is.

Nem ez az Amazon első fizikai boltja: a könyveket áruló Amazon Book és az eladó nélküli Amazon Go már megnyitott, de a négycsillagos megoldás első a maga nemében. A boltban az árakat digitális  címkékkel jelölik, a Prime szolgáltatást (prémium mindenféle kedvezményekkel) igénybe vevők kedvezményes árakat kapnak: néhány dolog csak pár dollárral olcsóbb, de van, ami fele annyiba kerül. Kinyomtatva megjelenítik a a felhasználók által írt értékeléseket is (általában termékenként csak egyet).

Oszd meg!