Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Gyöngyöshalászon és Indiában terjeszkedik a gumigyár

Még zajlik a zöldmezős beruházás Gyöngyöshalászon, emellett Apollo Tyres (2017-ben a világ 17. legnagyobb gumigyára) újabb gyáregység építését kezdi meg, ezúttal Indiában – írják közleményükben. Az Apollo Tyres hetedik gyárának alapkő-letételére a napokban került sor, a beruházás első fázisára átszámolva több mint 73 milliárd forintot, illetve 237 millió eurót költenek. A világszínvonalú üzemet India délkeleti részén, Andhra Pradesh államban építik fel, 81 hektáron. Összehasonlításul: Gyöngyöshalászon a gyár 72 hektáron épül fel, a magyar beruházás értéke 475 millió euró.

Az új indiai gyár építése ebben a félévben kezdődik meg, az első abroncsok pedig 24 hónap múlva készülnek el. Először a személygépjármű-abroncsok gyártását kezdik meg, ezt követi majd a többi termékkategória.

Az Apollo Tyres jelenleg 4 gyártóbázissal rendelkezik Indiában, egy-egy üzemmel pedig Hollandiában illetve Magyarországon is jelen van.

 

 

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója