Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tehetségeink egyre kevésbé versenyképesek

Magyarország jelenleg az 52. helyet foglalja el a Global Talent Competitiveness Index (GTCI) felmérésben részt vevő 119 ország rangsorában, ami jelentős visszaesés a tavaly elért 41. helyezéshez képest.

Az indexet meghatározó hat fő tényezőt közül a megtartás (Retain), a szaktudás (Vocational and Technical skills, VT), illetve a globális ismeretek (Global Knowledge, GK) szempontjából viszonylag kedvező pozíciót foglal el az ország, addig a vonzerő (Attract) és a növekedést (Grow) tekintve lemaradás látható.

A Global Talent Competitive Index pontozásának fő szempontjai.

A Global Talent Competitive Index pontozásának fő szempontjai.

Magyarország a nemzetközi rangsorban - GTCI, 2018.

Magyarország a nemzetközi rangsorban – GTCI, 2018.

Versenytársak
Magyarország a magas jövedelmi kategóriába, illetve az európai országok csoportjába tartozik, ez utóbbi 20 országot foglal magába. Az egy főre jutó GDP alapján Magyarország leginkább Görögországgal illetve Portugáliával vethető össze, a GTCI pontozása alapján azonban alulteljesíti ezeket az országokat. Az alábbi ábra azt is mutatja, hogy nemcsak az európai, de a régiós versenyben is leszakadóban Magyarország.

Magyarország GTCI pontszáma az európai országokhoz viszonyítva. A buborékok mérete az ország népességét mutatja.

Magyarország GTCI pontszáma az európai országokhoz viszonyítva. A buborékok mérete az ország népességét mutatja.

 

Sokszínűség és tehetség
A fejlődés és innováció szempontjából meghatározó erőforrás lehet egy ország számára a sokszínűség. Ennek kiaknázása a nyitottságot tükrözi: nyitottságot a különböző tudású és gondolkodású emberek között, nyitottságot a különböző nemek és személyiségek irányába, nyitottságot az eltérő társadalmi hátterű vagy akár nemzetiségű emberek iránt.ű

A Nemzetközi Tehetség Versenyképességi Index a sokszínűséget az elfogadás és az adott társadalomra jellemző sajátosságok összefüggésében értékeli, illetve vizsgálja a hazai és nemzetközi szervezetek közötti együttműködés jelenlétét. A cégek részéről nem várható az együttműködés fejlesztése – akár tevékenységek, akár cégek közötti szinten – a sokszínűség mint erőforrás jelenléte nélkül.

 

  • Tolerancia: a más nemzetiségek, kisebbségekkel, hátrányos helyzetűekkel szembeni elfogadás mértéke.
  • Nemek közötti egyenlőség: a felsőfokú végzettséggel rendelkező nők, a nemek közötti fizetésbeli különbségek és a nők számára elérhető vezetői pozíciók arányát mutatja.
  • Társadalmi mobilitás: annak lehetőségét mutatja, hogy egy egyén számára mennyire van lehetőség a szülei társadalmi-gazdasági helyzetétől függetlenül, saját erőfeszítése árán gazdasági státuszát javítani.
  • Együttműködés: a cégen belül működő különböző területek, illetve a különböző cégek közötti együttműködés mértékét mutatja.

 

Magyarország leginkább a cégek közötti együttműködés terén foglal el előkelő helyet, míg a társadalmi mobilitás és a cégen belüli együttműködést tekintve az utolsók közt szerepel.

Oszd meg!