Fotó: Fotó: The Orbital Strangers Project
Üzlet

Gerendai és egy dán rockbanda gitárosa is előad az idei Budapest Startup Safarin

Forbes
2020. február 24. 2 perc olvasás

Egyre több részlet derül ki az ötödik Budapest Startup Safariról. A lokális startup kultúrát bemutató rendezvény Berlinben indult 2012-ben, azóta Európa több mint tíz városában rendezik meg évről évre.

Az esemény célja, hogy a hazai innovációs, tech, startup ökoszisztéma ismertebbé váljon itthon és a régióban. A Safari április 23-24. között több mint ötven helyszínen zajlik majd, nemzetközi előadók mellett hazaiak is részt vesznek rajta, többek között:

  • Bojár Gábor, a Graphisoft szoftverfejlesztő cég és az Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója
  • Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál és a Szeretem Magyarországot Klub alapítója, a Costes és Costes Downtown éttermek tulajdonosa
  • Oszkó Péter kockázatitőke-befektető, az Oxo Labs tulajdonosa

Az Oxo Labs nem csupán előadóként lesz jelen, 2020-tól befektetőként is csatlakozott a Budapest Startup Safarihoz; a közreműködő cégek között pedig többek között ott lesz a Shapr3D, a Prezi és a Logmein is.

A nemzetközi előadók listáján már biztosan szerepel Kristian Riis, a Nephew nevű dán rockbanda gitárosa és menedzsere, valamint számos startup befektetője és a Nordic (LA) kreatív akcelerátor alapítója, valamint a dél-afrikai online értékpapír kereskedő vállalat, az Easy Equities alelnöke, Tristan Finnemore.

Budapestre érkezik Jeevan Kumar, az online vásárlókat, kereskedőket, vállalkozókat és fogyasztókat azonnali futárszolgálattal összekötő Zoom alapítója,

továbbá Florian Wimmer, a Blockpit társalapítója (ez a startup azon dolgozik, hogy megkönnyítse a kriptovalutával foglalkozó kereskedők, adószakértők, bankok és hatóságok munkafolyamatait). Előad Délkelet-Ázsia legnagyobb piacra lépést segítő szolgáltatóhálózatának létrehozója, a Greenhouse társtulajdonosa, Drew Calin és Bíró Júlia site reliability engineer a tartalomkezelésben úttörő, németországi Contentfultól.

Borítókép: Orbital Strangers