Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fülig érhet Elon Musk szája, de a neheze még hátra van

Rekordot rekordra halmozott a harmadik negyedévben a Tesla, de az idei évre kitűzött értékesítési célért nagyot kell hajrázni.

Csúcsra pörgött a Tesla az idei harmadik negyedévben: a vállalat gyártásban és értékesítésben is rekordot döntött. A Tesla 139.300 autót adott el három hónap alatt, aminek nagy része a Model 3 és Y volt.

Ez bő 50 százalékos növekedés az értékesítésben éves alapon.

Majdnem minden legyártott autót értékesítettek: a harmadik negyedévben alig többet, 145.036 autót gyártottak.

Elon Musk azt ígérte, hogy az idén félmillió járművet értékesítenek. Ettől még egy kicsit messze vannak: az utolsó három hónapban

bő 181 ezer autót kéne eladniuk, ami a mostani rekordidőszakhoz képest is óriási, 30 százalékos növekedést jelentene.

A gyorsjelentés szerint a vállalat bőven rendelkezik ehhez elegendő kapacitással, de attól még nem biztos, hogy a vevők a járvány második hulláma alatt kezdenek bevásárolni a nem túl olcsó autókból.

A gyorsjelentés pénzügyi sorain is csupa rekordot látunk. A válalalt teljes nettó árbevétele 8,8 milliárd dollár lett, ami negyedéves alapon is brutális, 45 százalékos növekedés. Az adózott eredmény is pluszos, 874 millió dollárral rekordra ért.

A Portfolió cikke idézi Elon Muskot a befektetői sajtótájékozatóról. A Tesla vezére arról beszélt, hogy a jövő évi értékesítési cél egymillió körül van, de csak a negyedik negyedéves eredmények közzététele után számszerűsítik pontosan a célt. Musk azt is elmondta, hogy a cég 2022 előtt nem fog függeni a házon belül gyártott akkumulátoroktól, tehát valószínűleg addig továbbra is a Panasonictól, az LG Chemtől, és a CATL-től fogják beszerezni az aksikat.


„Ha kapok egy pofont, adok kettőt. Motivál, hogy még határozottabban próbálkozzak.”

Váradi József, a Wizz Air alapítója