Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
rövid hír

A Fradi egykori edzője is harcolni megy Ukrajnába

Zsiborás Gergő
2022. március 09. 2 perc olvasás

Szerhij Rebrov az ukrán válogatott egykori csillaga, a Dinamo Kijev és a londoni Tottenham Hotspur csatára, aki edzőként három bajnoki címig vezette a Ferencvárost és a csapatot a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bevezette, azt nyilatkozta, hogy kész fegyvert fogni a hazájáért. 

A magyar bajnoki címét tavaly is megvédte a Fradi, de az idény végén távozott az ukrán sikeredző, Szerhij Rebrov, aki az Egyesült Arab Emirátusokban vállalt nyáron munkát, az al-Ain csapatával jelenleg is vezetik a bajnokságot. Az NSO szúrta, ki hogy az ír Independentnek Rebrov azt mondta, az idény végén hazatér Ukrajnába és kész fegyvert fogni, hogy megvédje hazáját.

Idős szülei Kijevben vannak most is, napok óta egy óvóhelyen bujkálnak.  

Amint tehetem, elmegyek. Harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a népüket? Azért, mert az emberek kimennek az utcára és harcolni fognak, mindenki egységes. Tudjuk, mit kell tennünk.” 

FTC: segítség a Sahtarnak, orosz edző Putyin vébéjéről 

Az egyik ukrán élcsapat, a Sahtar Donyeck edzői stábjának kimentésében egy héttel ezelőtt az FTC is segített. A két csapat szakmai vezetése közvetlenül vette fel egymással a kapcsolatot, a Fradi pedig azonnal elküldte a csapatbuszát Záhonyba, hogy segítsen a háború elől menekülő edzői csapatnak. 

Az azonban különösen pikáns, hogy a Ferencvárost most az az orosz Sztanyiszlav Csercseszov irányítja, aki a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság alatt az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt. A sikeres vb kiemelten fontos volt a Kreml számára, akárcsak az, hogy a csapat jól szerepeljen a hazai világeseményen.  

A Bajnokok Ligájából a háborúba

Számos sikeres sportoló, olimpikon állt már be az ukrán seregbe, az elesett katonák között egykori labdarúgók is vannak (többek között a legutóbbi ukrán gólkirály is). Rebrovhoz hasonló vállalást tett, sőt már be is állt a seregbe a Sheriff Tiraspol edzője, Jurij Vernidub. A moldáv csapat nemcsak hogy bejutott a Bajnokok Ligájába, de az elitsorozatban a Real Madridot Spanyolországban verte meg tavaly ősszel. Az edző a szezon végét sem várta meg, már Ukrajnában teljesít szolgálatot. Sajtóhírek szerint korábban a Ferencvárosnál is felmerült a neve.