Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elektromos autókat mutat be az Iphone-gyártó – Ferrari-tervezők a dizájn mögött

Az Apple telefonjait gyártó Foxconn három új elektromos járművet, köztük egy szedánt, egy terepjárót és egy buszt is piacra dob, írja a Business Insider. 

Már egy ideje tudni lehet, hogy az Iphone-okat is összerakó tajvani elektronikai óriás a Tesla piacára akar lépni. Az október 18-án megrendezett Hon Hai Tech Day-en pedig már be is mutatták,

milyen innovációval akarják lekörözni Muskot.

A Tron című Disney-kasszasiker ihlette Foxtron márkanevű járművek szintén a benzines autók eltűnésével számolnak, a reklámfilmjükben látható fekete szedánon egy Pininfarina matrica is felvillan: az olasz dizájnstúdió több Ferrarit és Maseratit tervezett már, a Foxtron íveit is ők rajzolták.

A videón továbbá a busz és az utcai terepjáró is feltűnik. 

A Foxconn nem aprózza el a piacralépést, több együttműködést is kötött már a szektorban: az ohioi, elektromos kamionokkal foglalkozó startupot, a Lordstown Motorst 230 millió dollárért vette meg, valamint egy másik startuppal, a Fiskerrel is együttműködik – a vállalat fogja gyártani a 2023-tól kapható Fisker autókat.

Nem véletlen az agresszív terjeszkedés: a Foxtron társelnöke, Tso Chi-sen szerint az elektromos járművek piaca öt év múlva a nagyvállalatnak 35 milliárd dollárt fog érni, írja az Economic Times.

A gyártó terepjárója 2023-ban debütálhat, míg a szedán „a következő években” fog megjelenni a piacon – a Foxtron busza azonban már a következő évben járhatja a dél-tajvani utcákat.

Borítókép: Foxconn

Oszd meg!