Annie Spratt / Unsplash
Üzlet

Fontolgatja a kormány a teljes digitális oktatás elrendelését

Forbes
2021. március 01. 2 perc olvasás

Nem zárhatjuk ki, hogy szükség lesz újabb járványügyi intézkedések bevezetésére, mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, mérlegelik a teljes digitális oktatás elrendelését.

Elképzelhető, hogy további intézkedések bevezetésére lesz majd szükség, hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Müller Cecília a tájékoztatón azt mondta, mérlegelik a digitális oktatásra való teljes átállást.

A hétfői tájékoztatón többek között az alábbiak hangzottak még el:

  • Globálisan 113 millió regisztrált fertőzöttnél tartunk, 64 millióan gyógyultak meg és 2,6 millióan hunytak el a vírusban a hivatalos adatok szerint.
  • Európában számos ország a teljesítőképességének határához érkezett.
  • Péntek óta jelentősen romlottak a hazai adatok, több mint 650 fővel nőtt a kórházban ápoltak száma, és nőtt a súlyos esetek száma is. Jelenleg 5679-en vannak kórházban, közülük 537-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Ma hajnalban 280 ezer Szputnyik V vakcina indult el Magyarországra.
    Az eddigi kb. 6 millió helyett mostanra 10 millió 870 ezer adagot kötöttünk le a Pfizer oltóanyagából.
  • Málta és Dánia után lakosságarányosan Magyarország a harmadik legjobban átoltott EU-s ország. (Az uniós átlag 4,9 százalék, míg idehaza 6,94.)

Szabadon szárnyalhat a koronavírus, újra a legfertőzöttebb európai államok között Magyarország

A teljes digitális oktatásra való átállás kérdésre már az elmúlt napokban is napirenden volt: múlt hét végén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmánya levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt arra, hogy rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzések területén. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője két nappal ezelőtt szintén felvetette a kérdést a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. 

Borítófotó: Annie Spratt // Unsplash