Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fő a frissesség: robotok sütik és tartják melegen a pizzát a futárkocsi hátuljában

A Pizza Hut partnerségre lépett a Toyotával, a különös házasság gyümölcse pedig egy olyan pick-up, aminek a platója egy valódi pizzaműhelyt rejt, amit ráadásul nem emberek, hanem robotok üzemeltetnek – írja a Bloomberg.

A pizza és a szex akkor is jó, amikor valamiért nem az, tartja az ősi bölcsesség, egy dolog azonban könnyen tönkreteheti a falatozás örömét: ha kihűlnek a gazdag feltéttel megpakolt pizzaszeletek. Mivel a kiszállítás és a tészta kisülte közti idő a távolság függvényében akár egy óra is lehet, melegen és frissen tartani a pizzát nemcsak fontos, de nehéz feladat is.

Erre a kihívásra adott meglepő választ a Pizza Hut, amikor bemutatta azt a módosított Toyota Tundrát, aminek platója egy önműködő sütőt rejt.

Forrás: Bloomberg / Pizza Hut

A gép 6-7 perc alatt süt ki egy tésztát, ami így a lehető legfrissebb állapotában kerül a megrendelő asztalára. Az autó egyelőre prototípus, és még nem tudni, mikortól rója majd az utakat, de a Pizza Hut ügyfélmenedzsere szerint „megszállottjai a témának”.

„Közelebb hozzuk a kemencét a vásárló ajtajához. Ezt még senki sem tette meg korábban”

– mondta Nicolas Burquier, majd hozzátette, hogy „minél közelebb jutnak a szállítási ponthoz, annál frissebb és forróbb lesz a pizza”.

Forrás: Bloomberg / Pizza Hut

Bár a Pizza Hot és a Toyota januárban indult együttműködése a cég önvezető járművekkel foglalkozó részlegét foga volna munkára, a mozgó kemence nem lesz önvezető, a mérnökök szakértelme az automatizált sütési folyamatban és a pizzákat a kemencébe, majd onnét kipakoló robotkarban érhető tetten.

Oszd meg!