Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Flixbus elindította vonatos szolgáltatását, és nagyot bővült Magyarországon is

2018-ban megduplázta utasforgalmát Magyarországon a FlixBus, Győrben és Szegeden is többszörösére nőtt az utasok száma. A FlixBus eközben a világ legnagyobb buszszolgáltatója lett a hálózat kiterjedése alapján – közölte a társaság szerkesztőségünkkel.

Az elmúlt évben ismét nőtt a Magyarországról elérhető célállomások száma, így 2018-ban már Európa-szerte

17 ország több mint 100 városába volt lehetőség közvetlenül utazni a cég távolsági buszaival Budapestről.

Több ország és régió vált a helyi kínálat részévé, de már meglévő összeköttetéseket is fejlesztett a FlixBus. Magyarországról elérhető új úti célként került a hálózatba például Szófia, Dél-Csehország városai, például Český Krumlov, illetve Németország északnyugati része. Jelentősen sűrűsödött a járatszám Bécs irányába, a nyári főszezonban egyes napokon 28 busz indult az osztrák fővárosba, a nemzetközi buszpályaudvar és a reptér mellett ősztől már a Bécs mellett található parndorfi outletbe is szállított utasokat Magyarországról a FlixBus. Horvátország irányába is bővített a cég, Zágrábba akár napi 6 járat közül választhattak az utasok, de a nyár során a tengerpartra is naponta indult közvetlen összeköttetés.

Győrben és Szegeden az országos átlagnál nagyobb volt a növekedés, a kisalföldi megyeszékhelyen több mint háromszorosára, Szegeden pedig közel négyszeresére nőtt az utasforgalom az elmúlt évben.

2018-ban mindkét városból közel 30 európai célállomás volt elérhető átszállás nélkül.

A Flixbus sem marad ki az adventi őrületből, Parndorfba is menetrend szerinti járatot indítanak

A cég mozgalmas éven van túl: az elmúlt évben a tengerentúlra vitte szolgáltatását, elindította az első FlixTrain vonatot Németországban és elsőként a világon menetrend szerinti szolgáltatásba kezdett elektromos buszokkal távolsági útvonalon Franciaországban és Németországban. A FlixBus jelenleg 29 országban van jelen, Európában és az USA-ban és a tavalyi 40 százalékos növekedést követően 350 ezer napi összeköttetést biztosít.

Oszd meg!