Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Felpörgeti az Apple a gyártást, legalább 80 millió telefont adna el még az idén

A kaliforniai tech-óriás ősszel dobja piacra az új iPhone-t és tovább növelné a második negyedév brutális eladásait.

Legalább 75 millió 5G-s iPhone-t akar gyártatni még az idén az Apple: a cég ekkora szállítmányra adott le rendelést a beszállítóinak. A Bloomberg céges forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a kaliforniai óriás még ennél is több, legalább 80 millió telefont értékesítene az idén, éves eladásaik így bőven meghaladhatják a tavalyit.

Az Apple szeptemberben mutatta volna be új termékeit, az iPhone 12-t, egy új iPad Airt és az Apple Watch 6-ot. A járványra tekintettel még nem közölték, pontosan mikor lépnek piacra az eszközökkel, de az iparági források szerint októberben indul az értékesítés. Árulkodó, hogy az egyik legfontosabb beszállító, a Hon Hai Precision Industry gőzerővel toborozza az embereket a kínai Csengcsoumban található iPhone-kampuszba.

A tech-óriást eddig sem viselte meg a járvány, a kiszivárgó hírek szerint még jobb eladások számít az év hátralévő felében.

A kereslet majdnem mindegyik termékükre nagy, a globális home office rendszer az Apple kezére játszott. A második negyedévben a vállalat nettó árbevétele bőven meghaladta az elemzői várakozásokat: 11 százalékos, éves bázisú emelkedéssel 59,6 milliárd dollárra ért, ami rekord a második negyedévek tekintetében. Az egy részvényre jutó, tisztított nyereség 2,58 dolláros lett a megelőző évi 2,18 után.

Ha tudnánk, mi a vége egy próbálkozásnak, nem neveznénk kísérletnek. A dolog természetéből adódik, hogy a kudarc benne van a pakliban. De néhány nagy siker elég ahhoz, hogy több tucat bukott projektet ellensúlyozzon.