Airbus A320-as gép az Easyjet fapados légitársaság flottájából. Fotó: Easyjet.com
Fotó: Airbus A320-as gép az Easyjet fapados légitársaság flottájából. Fotó: Easyjet.com
Üzlet

Fapados légitársaság repül rá a csődbe jutott Thomas Cook munkatársaira

Forbes
2019. október 03. 1 perc olvasás

A világ egyik legnagyobb és legrégebbi utazási irodája, a Thomas Cook csődbe ment. Ami az egyre inkább felpörgő turizmusipar egyik szereplőjének hatalmas veszteség, a piac többi szereplőjének lehetőség. Az Easyjet rá is repült a munka nélkül maradt Cook-alkalmazottakra. 

Az Easyjet fapados légitársaság bejelentette, hogy szívesen várja a nemrég csődbe ment Thomas Cook utazási iroda volt munkatársait a fedélzeten is, hiszen közel 200 légiutaskísérő és 20 másodpilóta álláslehetőség nyílik meg náluk a következő évben. A légitársaság továbbá 15 százalék kedvezmény ajánlott fel azoknak az utasoknak, akiknek a már lefoglalt utazásuk meghiúsult a Thomas Cook iroda bezárását követően.

Johan Lundgren, az Easyjet vezérigazgatója elmondta, „együtt éreznek a Thomas Cook munkatársaival és utasaival is, a csőd miatt külföldön rekedt angol nyaralók számára egy A320-as gépet biztosít a hazatérésre”. A Thomas Cook munkatársainak számára tájékoztató napokat tartanak október első felében szerte az Egyesült Királyságban.

 

Borítókép: Airbus A320-as gép az Easyjet fapados légitársaság flottájából. Fotó: Easyjet.com