Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forrás: Penta Kft.

Ezért adja el üzletágát az Invitelnek a top 100-as magyar, építőipari cég

Eladja távközlési hálózatfenntartási üzletágát eddigi legnagyobb megrendelőjének a Penta Általános Építőipari Kft., a cél az, hogy a cég innentől kezdve fő tevékenységeire tudjon koncentrálni.

Kedden megírtuk, hogy összeolvad a Penta Általános Építőipari Kft. egyik üzletága az Invitel Távközlési Zrt.-vel, a hír hétfőn jelent meg a Gazdasági Versenyhivatal honlapján. A döntéssel kapcsolatban megkerestük Nagy Gábor Istvánt, a Penta ügyvezetőjét.

„Társaságunk valóban eladja távközlési hálózatfenntartási üzletágát eddigi legnagyobb megrendelőjének, ezzel egy régebben kiszervezett tevékenység insourcingja történik meg” – írta a Forbesnak Nagy, hozzátéve,

az összeolvadás lehetővé teszi, hogy a Penta Kft. a jövőben fő mélyépítési tevékenységeire, a közmű- és útépítésre tudjon majd fókuszálni.

A Penta 2017-ben tízmilliárd forint körüli bevételre tett szert, 2018. novemberi becslésünk alapján a 73. legértékesebb magyar kézben lévő cég.

Összeolvad az Invitellel a Penta Kft. egyik üzletága

Oszd meg!