Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forrás: Penta Kft.

Összeolvad az Invitellel a Penta Kft. egyik üzletága

Összeolvad az Invitel Távközlési Zrt. és a Penta Általános Építőipari Kft. egyik üzletága, jelent meg tegnap a Gazdasági Versenyhivatal honlapján, a döntés a Penta távközlési hálózatfenntartói, karbantartási és előfizető-bekötési feladatokat ellátó részlegét érinti.

A GVH azt írja, az összefonódás érinti a hálózatfenntartási-üzemeltetési és előfizető-bekötési szolgáltatások piacát, de érdemi versenyhatással nem jár.

Az Invitel háza táján nagy volt a mozgolódás az elmúlt években, 2017 májusában a China-CEE Fund közvetlen tulajdonába tartozó Ilford Holding Kft. lett a vállalat új többségi tulajdonosa, tavaly pedig a GVH rábólintott a DIGI-vel való fúzióra.

A magyar tulajdonú Penta 2016 és 2019 januárja között száz közbeszerzést nyert, 2017 májusában 7,5 milliárd forint keretösszegű, városüzemeltetési közbeszerzést nyert az óbudai önkormányzattól a Pannon Park Forest Kft.-vel közösen, de kaptak megbízást a vizes vb-vel kapcsolatban is, valamint mélyépítési munkálatokkal is megbízták őket a XVII. kerületben. Januárban 3,5 milliárd forintért nyerték el a Podmaniczky és a Vörösmarty terek felújítását.

A cég árbevétele 2017-ben 10 milliárd forint körül alakult, ez 5 százalékos csökkenést jelent az előző évükhöz képest; mint cégbeszámolójukban írják, ezt a „piaci igény, valamint a közbeszerzési pályázatok megjelenésének elmaradása” befolyásolta jelentősen. A Penta 2017-ben azért így is felfért a Forbes legértékesebb magyar kézben lévő vállalkozások listájára, a 73. helyen.

A hírrel kapcsolatban megkerestük a Penta Kft. tulajdonosát és ügyvezetőjét, akik egyelőre nem válaszoltak.

Fontos: a gödöllői székhelyű Penta Kft. nem azonos a Penta Industry Kft-vel, mely szintén több közbeszerzésen nyert megbízást és a korábbi fejlesztési miniszer, Seszták Miklós köréhez sorolták korábban.

Borítókép: Penta Kft. (A képen az egri Dobó tér látható, melynek felújítása a Penta Kft. nevéhez fűződik.)

Oszd meg!