Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Esther Tuttle // Unsplash

Ezek voltak 2018 legpontosabb légitársaságai

Az előző négy évben az Air Baltic késett a legkevesebbet, ám 2018-ban letaszította a trónról a panamai állami légitársaság, a Copa Airlines.

A világ legnagyobb légiutazási adatbázisa, az OAG számai alapján 2018-ban is összeállították a legkevesebbet késő légitársaságok toplistját. Összesen 58 millió járat adatait vették figyelembe a rangsor készítői, és akkor számított egy járat pontosnak, ha a menetrendhez képest 15 percnél kevesebb eltéréssel indult el vagy szállt le. A törléseket is figyelembe vették.

A Copa Airlines járatainak 89,79 százaléka pontos volt 2018-ban. Érdekesség, hogy a legpontosabban működő repterek közt, a közepes méretkategóriában (évi 5-10 milliós utasforgalommal) is éppen Panama városé lett az első, 91,11 százalékkal.

A lett Air Baltic 89,17 százalékkal végzett a második helyen. A cég vezérével, Martin Gauss-szal tavaly októberben készült interjú a Forbesban. Ő korábban két és fél évig vezette a Malévot, és a csődből rángatta ki az Air Balticot.

A harmadik legpontosabb légitársaság az OAG-adatok alapján Hong Kong Airlines lett 2018-ban, 88,11 százalékkal, és a top 10-be még egy európai cég, a KLM is bekerült, igaz, épphogy: tizedikként végzett, 84.52 százalékkal.

A kis repterek közt (2,5-5 milliós éves utasforgalommal) Minszk vitte el a pálmát, 89 százalékos pontossági aránnyal, míg a legnagyobbaknál (30 milliós forgalom felett) Tokió nyert, 94 százalékkal.

Oszd meg!