F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Kép: SpaceX // Unsplash

Ezekkel a műholdakkal adna szupergyors internetet a világnak Elon Musk

Elon Musk Tesla-  és SpaceX alapító milliárdos sorozatvállalkozó a Twitteren (hol máshol) mutatta meg a Starlink-program műholdjait. Ha minden jól megy, a 2020-as évek végére nem lesz olyan hely a Földön, ahol nincs szupergyors internet.

Bár Budapesten meglepően könnyű szélessávú interneteléréshez jutni, a világ számtalan helyén ez nincs így, sőt vannak területek, ahol semmilyen netelérés nincs.

Elon Musk elkezdte kiépíteni a szuperinternetet – az űrben

Erre kínál megoldást Elon Musk Starlink névre keresztelt projektje: összesen 11 ezer műhold veszi majd körbe bolygónkat, hogy ne legyen olyan hely a világon, ahol nem lehet élőben nézni Musk Mars-misszióját.

A Starlink első éles tesztje tavaly februárban zajlott, a fejlesztés pedig villámsebességre kapcsolt: Musk Twitteren mutatta meg, hogy néznek ki a műholdak, amikből az első hatvanat május 15-én készülnek pályára állítani a szintén Musk érdekeltségébe tartozó űrtechnológiai cégnél, a SpaceX-nél.

A Starlink valamikor a 2020-as évek közepén indulna, és bár még évekre vagyunk attól, hogy akár a Szahara közepén is 4K-ban videofonálhassunk, jó látni, hogy a kezdeti lépéseket már megtette a SpaceX.

Főoldali kép: SpaceX // Unsplash

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő