Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Élete negyedévét zárta a Paypal, 277 milliárd dollárnyit fizettek az appon keresztül

A Paypal 2020 utolsó negyedévében minden eddigitől nagyobb növekedésről számolt be. A tavalyi év negyedik negyedévében 277 milliárd dollárt fizettek a felhasználók az appon keresztül, ami 39 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

2020 utolsó negyedévében az online fizetésre specializálódott vállalat bevétele 6,12 milliárd dollár, részvényenkénti eredménye 1,32 dollár volt. A tavalyi év a Paypal történelmének legjobb éve volt a járványhatás miatt felpörgött e-kereskedelemnek köszönhetően – írja a Business Insider.

Bár a Paypal 2020 negyedik negyedévében rekordnagyságú növekedési ütemről számolt be a teljes fizetési volumen tekintetében, úgy tűnik, hogy a többi területen a növekedés kissé lelassult a 2020-as év korábbi időszakaihoz képest. Míg a tavalyi év utolsó negyedévében 16 millió új aktív felhasználót szereztek, addig az első negyedévében 20,2 milliót. Csak tavaly áprilisban 7,4 millió új aktív felhasználót regisztráltak, ami új havi rekordot jelentett a digitális fizetési vállalatnál. 2020 második negyedévben 21,3 millió új aktív felhasználóval bővült a bázisuk.

Összesen 377 millió aktív számlával zárták  az évet, 2021-ben 50 millió új aktív fiókkal számolnak.

Oszd meg!