Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Elárasztják a kamerás Google-autók a magyar utakat, frissül a térképes alkalmazás utcanézete

Május 14-én bejelentette a Google, hogy megkezdik a térképes alkalmazásuk Street View, magyar verzióban Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon.

A kamerás flotta május 16-án indul neki a magyarországi utaknak, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint a már a Google Térképen szereplő helyszínekről készített felvételeket frissítsék.

360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket, szolgáltatás a Google Earth és a Google Térkép mobilos verziójában is elérhető.

A felvételeket kétféleképpen készítik: autóval és gyalog.

A Google-kocsik tetőre szerelt kamerákkal róják az utakat, de a turisztikai irodák és helyi szervezetek igényére az olyan helyszínekről is készül felvétel, amelyek semmilyen más járművel, csupán gyalogosan közelíthetőek meg. Ezek a felvételek a hátizsák formájú berendezés, a Trekker segítségével készülnek.

Az alkalmazás hivatalos oldala szerint a fotózást májusban és júniusban is végzik, errefelé lehet majd találkozni a techvállalat autóival és hátizsákosaival:

Észak-Magyarország: Miskolc

Észak-Alföld: Debrecen

Dél-Alföld: Szeged

Közép-Magyarország: Budapest

Közép-Dunántúl: Székesfehérvár

Nyugat-Dunántúl: Győr

Dél-Dunántúl: Pécs

A Google a személyes adatok védelme érdekében a képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arc és rendszám automatikusan elhomályosításra kerül. Ha mégis látható maradna, akkor hibajelentést lehet küldeni.

 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."