Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

fotó: rawpixel // Unsplash

Eladja gigantikus hitelállományát az Aegon Magyarország

Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, most pedig 75 milliárdos jelzáloghitel-portfóliója is elkelt, a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolja meg.

Az Aegon Magyarország cégcsoport tagja, az Aegon Hitel Zrt., mint pénzügyi vállalkozás 2006 és 2014 között folyósított főként lakáshiteleket és fogyasztói kölcsönöket. 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására való tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették.

Az ügylet néhány ezer ügyfelet érint, a portfólió mérete közel 75 milliárd forint.

A tranzakcióval kapcsolatban az Aegon Hitel Zrt. ügyfeleinek semmi teendője nincs, hamarosan pontos tájékoztatást kapnak a továbbiakról.

Az Aegon Csoport többi tagja, illetve azok ügyfelei nem érintettek a tranzakcióban.

A jelzáloghitel-állomány portfóliót végül több hónapos előkészítés és elemzés után a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolja meg, a szerződést június 4-én írták alá. A megállapodás kizárólag a fizetési késedelem nélküli, úgynevezett teljesítő ügyfélkörre vonatkozik, nekik pillanatnyilag nincs teendőjük, hamarosan részletes tájékoztatást kapnak.

Ezt követően az Aegon Hitel Zrt. társaságot a nem teljesítő hitelállománnyal együtt az Európában 24 országban jelen lévő, a követeléskezelésben piacvezetőnek számító Intrum svéd követeléskezelő társaság magyar leányvállalata vásárolja meg. Az Intrum a tranzakció zárását követően tájékoztatja az ügyfeleket a tulajdonos személyében bekövetkezett változásról.

Az ügyfeleknek a tranzakcióval kapcsolatban külön teendőjük nincs, a zárást követően az Intrum minden ügyfél helyzetét egyedileg megvizsgálja.

A tranzakció a felügyeleti jóváhagyások után, várhatóan az ősz folyamán zárul le. Az eladó pénzügyi tanácsadója a KPMG volt.

fotó: rawpixel // Unsplash

 

„Minél több lesz a jóság és a szeretet, annál erősebbek leszünk, így feltétlenül sikeresek leszünk”

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin