Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: rawpixel // Unsplash

Eladja gigantikus hitelállományát az Aegon Magyarország

Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, most pedig 75 milliárdos jelzáloghitel-portfóliója is elkelt, a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolja meg.

Az Aegon Magyarország cégcsoport tagja, az Aegon Hitel Zrt., mint pénzügyi vállalkozás 2006 és 2014 között folyósított főként lakáshiteleket és fogyasztói kölcsönöket. 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására való tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették.

Az ügylet néhány ezer ügyfelet érint, a portfólió mérete közel 75 milliárd forint.

A tranzakcióval kapcsolatban az Aegon Hitel Zrt. ügyfeleinek semmi teendője nincs, hamarosan pontos tájékoztatást kapnak a továbbiakról.

Az Aegon Csoport többi tagja, illetve azok ügyfelei nem érintettek a tranzakcióban.

A jelzáloghitel-állomány portfóliót végül több hónapos előkészítés és elemzés után a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolja meg, a szerződést június 4-én írták alá. A megállapodás kizárólag a fizetési késedelem nélküli, úgynevezett teljesítő ügyfélkörre vonatkozik, nekik pillanatnyilag nincs teendőjük, hamarosan részletes tájékoztatást kapnak.

Ezt követően az Aegon Hitel Zrt. társaságot a nem teljesítő hitelállománnyal együtt az Európában 24 országban jelen lévő, a követeléskezelésben piacvezetőnek számító Intrum svéd követeléskezelő társaság magyar leányvállalata vásárolja meg. Az Intrum a tranzakció zárását követően tájékoztatja az ügyfeleket a tulajdonos személyében bekövetkezett változásról.

Az ügyfeleknek a tranzakcióval kapcsolatban külön teendőjük nincs, a zárást követően az Intrum minden ügyfél helyzetét egyedileg megvizsgálja.

A tranzakció a felügyeleti jóváhagyások után, várhatóan az ősz folyamán zárul le. Az eladó pénzügyi tanácsadója a KPMG volt.

fotó: rawpixel // Unsplash

Oszd meg!