Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Eddig 175 millió forint befektetést kaptak a BME inkubációs programjába bekerült startupok, új jelentkezőket várnak

Az új akcelerátor programba február 28-ig várják a jelentkezőket.

A BME egy éve működődő, Z10 nevű egyetemi startup inkubátorába első körben több, mint 150 vállalkozásötlettel jelentkeztek a hallgatók, ebből 15 startup került be az inkubációs programba. A csapatok eddig mintegy 175 millió forint befektetéshez jutottak.

A BME 67 olyan labort működtet, amely piaci kutatás-fejlesztési megrendeléseket tud fogadni. Az egyetem inkubátorába került startupok között az Aeriu például olyan drónokra optimalizált szoftvert fejleszt, ami megkönnyíti a leltározást az ipari raktárakban, a Fastrrr mesterséges intelligencián alapuló megoldással segíti a vitorlázókat, a Pharma Monitoring Technologies Kft. innovatív okos szenzorokat fejleszt a gyógyszer- és az élelmiszeripar számára.

A Z10-ben jelenleg 10, egyetemistákból álló, tőkebefektetést szerzett csapat dolgozik és új akcelerátor programjába február 28-ig várják a jelentkezőket.

Borítókép: Az Aeriu csapata / BME 

Oszd meg!