Az év legcukibb Forbes magazinja

Az év legcukibb Forbes magazinja jelent meg decemberben, a címlaptól már önmagában elolvadok: Halász Judit és Bálint György közös képen. De a tartalomjegyzékben lévő felvétel az igazi kedvesség. A fotózáson […]

Bővebben

Kavics / Fotó: Fabricus Anna

Duplázott a magyar dizájnpad az Architizer A+ díjon

Két hete írtuk meg, hogy nemzetközi zsűri előtt mérettetheti meg magát a Kavics nevű magyar dizájn betonpad, most kiderült, hogy nemcsak nyert, duplázott is az Architizer A+ design díjon. A VPI Beton Fülöp Fruzsina által tervezett betonpadja kültéri bútor kategóriában a zsűri díját és a közönségdíjat is megkapta.

Az Architizer a világ legnagyobb építészeti platformja, évente osztja ki az Architizer A+ díjakat, sokféle kategóriában. A zsűri díja mellett idén is szavazással választották ki a döntősök közül a közönségdíjas alkotásokat. A Kavics névre keresztelt magyar betonpad a közönség és a zsűri díját is elnyerte a kültéri bútor kategóriájában.

Nemzetközi zsűri előtt a dizájnos magyar betonpad

A Kavics sima, ergonomikus felülete alkotói szerint könnyedén belesimul környezetébe; kimondott célja, hogy sokféle használatra, közösségi és egyéni tevékenységre legyen alkalmas.

A betonpad az Achitizer A+ Award mellett idén az A’ Design Award arany fokozatú díját, illetve a napokban az European Product Design Award ezüst minősítését is elnyerte.

A Kavics többfelé megtalálható Magyarországon, többek között Budapesten a Lánchíd budai hídfőjénél lévő Jeruzsálem parkban vagy a Dagály sétányon, illetve Nyíregyházán is. A külföldi érdeklődés sem maradt el, a magyarországi helyszínek mellett már Berlinben is található, a Humboldt egyetem új kampuszán.

Borítókép: Fabricus Anna

 

Néha kedvesnek kell lenned magadhoz egy vereség után.