Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Kavics / Fotó: Fabricus Anna

Duplázott a magyar dizájnpad az Architizer A+ díjon

Két hete írtuk meg, hogy nemzetközi zsűri előtt mérettetheti meg magát a Kavics nevű magyar dizájn betonpad, most kiderült, hogy nemcsak nyert, duplázott is az Architizer A+ design díjon. A VPI Beton Fülöp Fruzsina által tervezett betonpadja kültéri bútor kategóriában a zsűri díját és a közönségdíjat is megkapta.

Az Architizer a világ legnagyobb építészeti platformja, évente osztja ki az Architizer A+ díjakat, sokféle kategóriában. A zsűri díja mellett idén is szavazással választották ki a döntősök közül a közönségdíjas alkotásokat. A Kavics névre keresztelt magyar betonpad a közönség és a zsűri díját is elnyerte a kültéri bútor kategóriájában.

Nemzetközi zsűri előtt a dizájnos magyar betonpad

A Kavics sima, ergonomikus felülete alkotói szerint könnyedén belesimul környezetébe; kimondott célja, hogy sokféle használatra, közösségi és egyéni tevékenységre legyen alkalmas.

A betonpad az Achitizer A+ Award mellett idén az A’ Design Award arany fokozatú díját, illetve a napokban az European Product Design Award ezüst minősítését is elnyerte.

A Kavics többfelé megtalálható Magyarországon, többek között Budapesten a Lánchíd budai hídfőjénél lévő Jeruzsálem parkban vagy a Dagály sétányon, illetve Nyíregyházán is. A külföldi érdeklődés sem maradt el, a magyarországi helyszínek mellett már Berlinben is található, a Humboldt egyetem új kampuszán.

Borítókép: Fabricus Anna

 

A matematikában az ember a dolgokat nem megérti, hanem megszokja.