Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: VPI Beton

Nemzetközi zsűri előtt a dizájnos magyar betonpad

A legjobb kültéri bútorok között versenyez a Kavics nevű betonpad. A VPI Beton alkotása az Architizer A+ Award finalistája.

A díjat évente megannyi kategóriában kiosztó Architizer a világ legnagyobb építészeti platformja, ami látványtervektől a szoftvereken át a bútorokig mindent górcső alá vesz, hogy a legjobbak legjobbjait bocsájtsa versenybe mind a szakmai zsűri, mind a közönség előtt.

A Fülöp Fruzsina által tervezett Kavicsnak tehát erős mezőnyben kell helytállnia, szavazni július 5-ig lehet.

Kép: VPI Beton

Többféle módon is heverhetünk a Kavicson // Kép: VPI Beton

A Budapesten (a Lánchíd budai hídfőjénél, a Jeruzsálem parkban vagy a Dagály sétányon) és Nyíregyházán is fellelhető kültéri pad egyébként hagyományos és modern eljárások keresztezésével készült: 35 gipsz formatanulmányból a legjobbat dolgozták fel 3D-modellként, majd ebből öntötték ki a teljesen betonból készült padot, amit így sem csiszolni, sem polírozni nem kellett.

Persze nem a VPI Beton munkája az első magyar építészeti projekt, ami Architizer A+ Awardot nyert: a Hellowood, a Graphisoft appfejlesztő csapata és a négyes metró Fővám és a Gellért téri állomásai is A+-osok lettek, sőt a VPI Croma betonpadja is közönségdíjas lett, még 2016-ban.

Európa nagyvárosainak legmenőbb karácsonyfáit a HelloWood csinálta

Képek: VPI Beton

Oszd meg!