Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Dollármilliárdokkal előzte riválisát a magyar Thomas Peterffy Floridában

Az amerikai Forbes összeállított egy listát a leggazdagabbakról államonként, Floridában a digitális kereskedés úttörője, Thomas Peterffy a legvagyonosabb.

Peterffy magyar arisztokraták nincstelen leszármazottjaként érkezett Amerikába a hatvanas években. Ő  a sikeres tőzsdei árjegyzés, illetve az elektronikus tőzsdei kereskedés atyja a Wall Streeten, az Interactive Brokers alapítója és fő tulajdonosa, aki ma már Floridában lakik és bejáratos Trump elnök köreibe is.

Peterffy rekordévet tudhat maga mögött, ugyanis tavaly megduplázta vagyonát – az Interactive Brokers részvényeinek árfolyama 104 százalékot emelkedett, ezzel bebetonozta magát Florida leggazdagabbjaként – vagyona a Forbes becslése szerint már 25 milliárd dollár felett jár. Összehasonlításként annyit érdemes hozzátenni, hogy a második leggazdagabbnak “csak” 11 milliárd dollárja van.

Zuckerbergnek az a legnagyobb mázlija, hogy Jeff Bezos nem kaliforniai, így ott ő végzett az élen a félelmetes 74 milliárd dolláros vagyonával, míg Bezos Washington leggazdagabbja (meg amúgy a világ leggazdagabbja is)  132 milliárdos vagyonnal.

 

Forbes-exkluzív: interjú Péterffy Tamás milliárdossal, Amerika 31. leggazdagabb emberével

Hol van a lóvé?

A Forbes listába szedte azt is, hogy milyen iparágakban tettek szert nagy vagyonra a szereplők, és hogy ezen iparágak milyen megoszlásban találhatóak az államok között.

Pénzügy, befektetések: 10 állam
Divat és kereskedelem: 8 állam
Élelmiszeripar: 5 állam
Szolgáltatóipar: 5 állam
Technológia: 4 állam
Egészségügy: 3 állam
Energetika: 3 állam
Gyártás: 2 állam
Ingatlan: 2 állam
Szórakoztatóipar:1 állam
Bányászat: 1 állam
Sport: 1 állam

 

Az alábbi térképen lehet böngészgetni, hogy hol ki a leggazdagabb.

(Forrás: Forbes.com)

 

 

Az öregek mindent elhisznek, a középkorúak semmit se igazán, a fiatalság mindentudó.