Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csányi-Garancsi-Hernádi: sínen a tihanyi luxushotel, elindulhat a nagyberuházás

11,5 milliárdos állami támogatásból újíthatják fel Tihany egyik fontos építészeti remekét a milliárdosok, luxushotel lesz az egykori pártüdülőből. 

Soha sem volt még ennyi vagyona a leggazdagabb magyarnak

A CDHT Hotel Projekt Kft. kiírta a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel megvalósításához szükséges bontási munka megtervezésére a közbeszerzési eljárást – szúrta ki az Mfor. A cég a CD Hungary csoport része, az A8 Palace Hotel Zrt.-én keresztül Csányi Sándor OTP-vezér, Hernádi Zsolt Mol-vezér és Garancsi István újdonsült kaszinókirály tulajdonában van. 

A Tihanyi Kastély és Park Hotel egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle. A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, és a tóparti üdülőkomplexum akkor került az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary cégcsoport birtokába.

A kastély épülete helyi műemléki védettséget élvez, de amit körülötte bontani kell:

  • Park Hotel: bruttó szintterület: 4786 m2 (5 szint)
  • Személyzeti szálló: bruttó szintterület: 467 m2
  • Raktárak: bruttó szintterület: 140 m2
  • Apartmanok: bruttó szintterület: 128 m2

A Magyar Tursztikai Ügynökség (MTÜ) szállodafejlesztéseket célzó Kisfaludy-programjából a projekt eddig két körben is kapott vissza nem térítendő támogatást, összesen 11,5 milliárd forintot. 

Kiváló kilátás: a Habsburg főherceg egykori kastélya luxusszálloda lesz.

Kiváló kilátás: a Habsburg főherceg egykori kastélya luxusszálloda lesz.

A leromlott állapotú kastély több mint 10 éve üresen áll, elhelyezkedése, a kilátás a Balatonra valóban lenyűgöző. A szállodafejlesztésről ugyanakkor keveset tudni egyelőre – 100-150 szobás komplexum lehet a cél, a főépületben ugyanakkor csak 15 lakosztályt alakítanának ki, amellett alakítanak ki a hat hektáros birtokon még két épületet. A luxushotel négy- ötcsillagos lehet, egyelőre erről sem lehet sokat tudni. A Kifaludy-programon belül is nagy projektnek számít a beruházás. 

Február 15-ig várják arra az ajánlatokat. 

Borítókép: Csányi Sándor OTP-vezér. Fotó: The Orbital Strangers Project

Oszd meg!

„Minél több lesz a jóság és a szeretet, annál erősebbek leszünk, így feltétlenül sikeresek leszünk”

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin