Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csak magyar beszállítóktól érkező szárnyast árul az Aldi

Kizárólag hazai beszállítóktól származó csirke-, pulyka- és kacsahúst árul az Aldi, az áruházlánc itthoni kínálatának így már több mint fele érkezik magyar beszállítóktól.

Az Aldi Magyarország kínálatában a friss szárnyashúsok többsége már korábban is magyar beszállítóktól érkezett, tavaly nyár óta pedig már csak magyar szárnyashús található az üzleteiben. Az áruházlánc közleménye szerint ez a döntés egyrészt összhangban van a vásárlók elvárásaival, hiszen sokan keresik a magyar termékeket, másrészt a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar számára nyújt hosszú távú lehetőséget a honi piacon.

A lépés környezetvédelem szempontjából is előnyös, hiszen minél rövidebb egy szállítási lánc, annál alacsonyabb az értékesítés karbonlábnyoma.

A több mint húsz termékből álló szárnyasválaszték jelenleg öt magyar cégtől származik: a csirkehúsok a Master Goodtól, a Szögedi Csirkétől és a Meat Landtől, a pulykahúsok a Gallfoodtól érkeznek, a kacsahúsok pedig a Hungerittől.

Áldását adta a hatóság a baromfikirály üzletére, magyar kézben a Sága

Utoljára tavaly év végén röppent fel újra a hír, miszerint a kormány fokozatosan kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat a magyar tulajdonúak javára egy nyíltan protekcionista politikával, így az Aldi, a Lidl és a Spar is bajba kerülhet. A céljuk ezzel, hogy az ország jelentős élelmiszerexportőrré válhasson az Európai Unióban. 

Bajban az Aldi, a Lidl és a Spar – kiszorítaná a külföldi láncokat a kormány

Borítókép: Aldi Magyarország

Oszd meg!