Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elektronikus bőrt nyomtató nanotechnológiába fektet a Continental

7 millió dolláros befektetési kört zárt az izraeli Feelit Technologies. A Continental mellett a Henkel, valamint a Vasuki Global Tech Fund is befektetett az érzékelő-technológiát megreformáló startupba. Az ötvenszer érzékenyebb, nyomtatott nanoanyag-alapú érzékelő rendszer az elektromos járművek akkumulátorának élettartamát is növelheti – írja a Continental.

A Series A befektetéssel kisebbségi részesedést szerzett a Continental a Feelit Technologies-ben, a pontos összeg nem ismert. A vállalat 2018-ban létrehozott dedikált kockázati tőke csapata új, innovációs megoldásokat keresve bukkant rá az izraeli csapatra.

A Feelit nyomtatott érzékelője különféle iparági berendezésekhez és gépekhez illeszkedve képes érzékelni a szerkezeti és teljesítménybeli változásokat, akár ötvenszer hatékonyabban, mint a jelenlegi piaci megoldások.  

„A beruházás tovább építi a digitalizálás felé vezető utunkat, és számos stratégiai előnnyel is szolgál. Az érzékelők az új és meglévő termékcsaládokba való integrálása támogatja a gumin túlmutató okos és fenntartható megoldások felé irányuló folyamatos átalakulásunkat. Az olyan termékek, mint a tömlők, érzékeny detektorokká válnak, és valós idejű információkat nyújtanak állapotukról” – mondja Philip Nelles, a Continental igazgatótanácsának tagja.

A jövő autóit mentheti az érzékelő

A Magyarországon több mint 8000 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat a befektetéssel az elektromobilitás-üzletágát is erősíti a befektetéssel.

Az érzékelők ugyanis az elektromos autók akkumulátorvezérlő rendszerébe is beépülhetnek, és a hőmérséklet megfigyelésével növelik a hőmérsékletszabályozás hatékonyságát, ezáltal pedig az akkumulátor élettartamát is.

Az elektromos járművek akkumulátorai 20°C és 40°C fok közötti hőmérsékleten működnek a leghatékonyabban, a túlmelegedés a maximális élettartamot csökkenti.

A Feelit érzékelőit például szelepekre, csövekre és szivattyúkra is fel lehet szerelni, a prediktív karbantartást segítik elő. Fotó: Feelit Technologies

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy támogatóként, partnerként és befektetőként sikerült megnyernünk a Continentalt, amely operatív és ipari szakértelmet nyújt számunkra. Együtt tesztelhetjük és fejleszthetjük innovatív érzékelőinket és felhőalapú elemző szoftvereinket számos ipari és autóipari alkalmazás során. Jelenleg a különféle alkalmazásokhoz használható, technológiai szempontból vezető termékeink, az érzékelő megoldásaink továbbfejlesztésére összpontosítunk” – mondta Dr. Gady Konvalina, a Feelit vezérigazgatója és társalapítója.

Borítókép: Feelit Technologies 

Elon Musk épp a saját autóját ekézi, de még ezt is szeretik a rajongók

Oszd meg!