Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Clooney a leggazdagabb színész, de mégsem filmmel szakított nagyot

Az amerikai Forbes idén is összeállította a legjobban fizetett színészek listáját.  A pénzt már nem csak mozi hozza a hírességeknek. 

George Clooney ugyan évek óta nem tudott nagyot szakítani a filmvilágban, de ez nem azt jelenti, hogy zsíroskenyeret majszolva tengeti a napjait. Saját tequilamárkája, a Casamigos Tequila egymilliárd dollárért kelt el, és ez a tulajdonos pénztárcáját is alaposan megtömte – egészen pontosan 239 millió dollárral (ez adózás előtti eredmény).

Az ötvenhét éves színész italmárkáját a Diageo nevű brit szeszesitalokat forgalmazó vállalat vette meg tavaly júniusban cirka 700 millióért, ám a deal része volt még további 300 millió dollár kifizetése az elkövetkező 10 évben.

“Ha négy évvel ezelőtt tette volna fel azt a kérdést, hogy lesz-e milliárd dolláros cég ebből, nem hiszem, hogy igent mondtam volna – nyilatkozta nem sokkal a felvásárlás után Clooney a CNBC nevű amerikai televíziós csatornának. A Casamigost még 2013-ban indította el két társával, Mike Meldman ingatlanmágnással és Rande Gerber vállalkozóval. Az amerikai Forbes forrásai szerint a trió 600 ezer dollárt invesztált a cégbe, és az eladás előtt mindannyian egyenlő tulajdonrésszel rendelkeztek.

Clooney ezzel beelőzte a mostanában szinte minden filmben felbukkanó, pankrátorból színésszé avanzsált Dwayne “A szikla” Johnsont, aki 124 millió dollárt lapátolt össze magának az elmúlt évben. A sikerhez nem volt elég a mozivászon, a közösségi média is kellett hozzá, ahol Johnson nagyon masszív követőbázissal rendelkezik, és ki is elégíti a rajongók kontentéhségét, a szponzorok pedig imádják – meg is duplázta a tavaly előtti bevételei, ráadásul szépen össze tudja kapcsolni a filmek marketingjével is.


A harmadik a listán Robert Downey Jr. lett 81 milliós bevétellel. Tavaly a Pókember: Hazatérés című filmmel 15 millió dollárt keresett, és a Bosszúállók: Végtelen háború ennek a sokszorosát hozta be. A negyedik helyen a szintén Marvel-filmekből nagyot szakító Chris Hemsworth áll 64,5 millió dollárral.

Együttesen a tíz legjobban fizetett színész 748,5 millió dollárt sepert össze magának tavaly június óta. A színésznők összgázsia ehhez képest mikroszkópikus, a tíz legjobban fizetett színésznő együttesen 186 millió dollárt keresett, erős bizonyítékot mutatva arra, hogy a gender-gap igenis létezik a szakmában.

Az ötödik helyen Jackie Chan (45,5 millió dollár) áll, ő ezzel a hellyel egyébként a legjobban fizetett kínai színész. 2017-ben 6 különböző filmben is szerepelt, de mellette van egy saját mozihálózata is.

A lista nagy visszatérője Will Smith, aki 42 milliós vagyonából 20 milliót a Netflixnek köszönhet.

Oszd meg!