Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Életbe lépett az abortusztörvény, a legnagyobb randiappok azonnal alapot hoztak létre a rászorulók támogatására

Kettő a legnépszerűbb amerikai randiappok közül, a Match és a Bumble alapot hoztak létre, hogy támogassák azon texasi nők abortuszhoz való hozzáférését, akik erre igényt tartanak. Az alap azután jött létre, hogy Texas abortuszellenes törvénye szerdán életbe lépett.

Texas állam új törvénye tiltja a magzat abortálását a terhesség hatodik hete után. A szerdán életbe lépett törvényt már májusban elfogadták, azóta számos szakértő jelezte: ez az abortuszok mintegy 85 százalékát ellehetetleníti majd, hiszen számos nő csak a hatodik hét körül szerez tudomást terhességéről.

Shar Dubey, az állam legnépszerűbb randiappja, a Match CEO-ja csütörtökön egy vállalati emailben közölte dolgozóival, hogy alapot hoz létre azon munkatársainak, akiket az új törvény rosszul érint. A támogatás az alkalmazottak és hozzátartozóinak abortuszhoz kapcsolódó költségeit állja majd, ide értve az útiköltséget, ha az új törvény miatt más államban kell elvégeztetniük a beavatkozást.

„25 évvel ezelőtt települtem Amerikába Indiából. Sokkol, hogy ma egy olyan államban élek, ahol a nőket érintő reprodukciós törvények regresszívebbek, mint a világ legtöbb helyén, ide értve Indiát”

– írta Dubey levelében, amelyet a Bloomberg hozott nyilvánosságra. „Mindenkinek látnia kell a veszélyeit ennek a büntető és igazságtalan törvénynek. Utálni tudnám az államomat, hogy megtette ezt a hatalmas lépést visszafelé a női jogok terén.”

A Bumble is beszállt

Mindeközben az austini székhelyű Bumble közölte: bármely texasi számára elérhetővé teszi a támogatás, amit az általa létrehozott abortuszalapból biztosít.

„A Bumble-t nők alapították, nők vezetik, és az első naptól fogva kiállunk a legvédtelenebbekért. Folytatjuk harcunkat az olyan regresszív törvények ellen, mint ez is”

– írta Twitteren az állam második legnépszerűbb randis applikációjának csapata.

Ahogyan azt nemrég megírtuk: a kifejezetten nőkre szabott Bumble a várakozások feletti második negyedéves eredményt produkált, a covidmagány közepette csak úgy áramlottak hozzá az előfizetők. 

Oszd meg!