Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Szegedi Tudományegyetem

Budapest után Szegeden terjeszkedik tovább a Demola nemzetközi innovációs hálózat

Első vidéki egyetemként a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor program keretében. A Demola 2012 óta van jelen Magyarországon, a hálózat idén Budapesten hozza létre közép-kelet európai központját.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) is csatlakozott a finn gyökerű Demola nemzetközi innovációs hálózathoz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) után második magyar egyetemként. A Demola célja az egyetemi hallgatók és vállalatok együttműködésének támogatása, és egy olyan közösség létrehozása, amely kreatív ötletekkel és módszerekkel dolgozik piaci problémák megoldásán, legyen szó informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design vagy társadalmi jellegű felvetésekről.

A szegedi központ a budapestihez hasonlóan működik majd: miután az ipari partnerek felkeresik különböző ipari vagy üzleti problémákkal, az egyetem minden szemeszterben hallgatókat toboroz, akik a cégek vezető képviselőivel és a Demola facilitátoraival együttműködve 8 héten keresztül dolgoznak a problémák megoldásán.

A szegedi Demola működése április második felében indul, első körben két hazai céggel,

az Univer Product Zrt.-vel és a Transmoduls Kft.-vel dolgozik majd együtt ipari problémákon, de hosszabb távon nem csak helyi cégekben gondolkoznak.

A Demola Magyarország mellett 15 másik országban (Finnország, Svédország, Dánia, Norvégia, Japán, Spanyolország, Franciaország, Litvánia, Lettország, Portugália, Szlovénia, Kína, Mexikó, Dél-Afrika, Namíbia) van jelen. A hálózatnak több mint 50 egyetem a tagja.

Az SZTE-vel való együttműködés nem az egyetlen újdonság a magyar Demola háza táján, a magyarországi fejlődés eredményeként a Demola Global úgy döntött,

közép-kelet-európai központját Budapesten hozza létre még az idén.

A Forbes.hu-n több olyan startupról is írtunk, ami a Demolából indult: a Diabtrend cukorbetegeknek segítene azzal, hogy megmondja, hogyan alakul majd a felhasználó vércukorszintje a következő órákban, a Miutcánk pedig egy közösségépítő platform, melynek az a célja, hogy összehozza egymással a szomszédban lakókat.

Magyar fiatalok algoritmusa mondja meg, hogyan alakul a vércukorszint a következő hat órában

Szintet ugrik a Miutcánk – online piactérrel és okosszerződésekkel újít a magyar közösségi oldal

Oszd meg!