Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Halácsy Péter, a Budapest School alapítója, az alternatív iskola új játékboltjában. Fotó: Orbital Strangers

Iskolává válik a Budapest School, a Prezi-alapító magánsulija

Elfogadta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Budapest School kerettantervét, áll a Budapest School szerkesztőségünknek elküldött közleményében.

Frissítés: A cikk megjelenésekor azt írtuk, hivatalosan is iskolává vált a Budapest School. A kerettanterv elfogadásával az intézmény ugyan fontos lépést tett meg, de a hivatalos iskolává válás folyamata még nem zárult le. Mint írják, a következő héten a szabályozásoknak megfelelően beadják a Kormányhivatalhoz a működési engedély kérelmüket, benyújtják pedagógiai programukat, amely a Budapest School kerettantervre épülve jeleníti meg a mindennapi munka egyes elemeit. A folyamat végén, a tervek szerint szeptember elsején megkezdődik a tanév a Budapest School Általános Iskola és Gimnáziumban.

A Budapest School Általános Iskola és Gimnázium kerettantervét az EMMI április 30-án fogadta el. A Budapest School célja a kezdeményezéssel az volt, hogy az általuk használt saját, személyre szabott tanulási modell a mai magyar törvényi keretek között elfogadottá váljon, és a gyerekeknek lehetőségük legyen arra, hogy az általános iskola első osztályától az érettségiig saját tempójukban, saját céljaikat követve tanulhassanak.

A Budapest School 2015-ben alakult, alapítója Halácsy Péter, a Prezi egyik társalapítója. Ma 7 mikroiskolában közel 200 gyerek tanul itt magántanulóként. Szeptembertől újabb 3 iskolát indítanak, így már 300 gyerek tanul majd a Budapest School saját kerettantervében meghatározott szabályok mentén.

A témában ajánljuk: 

https://forbes.hu/a-jo-elet/iskolak-legszennyezettseg/

Lakatos, Vinnai, Mattheisen, Barabási és mások – illusztris befektetői névsor a Budapest Schoolnál

Alakul az országos hálózat a magyar startupvezér alternatív iskolájából

Borítókép: Halácsy Péter, a Budapest School alapítója (Fotó: Orbital Strangers)

Oszd meg!