Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Lakatos, Vinnai, Mattheisen, Barabási és mások – illusztris befektetői névsor a Budapest Schoolnál

Mintegy 200 millió forintot raktak be a Halácsy Péter nevével fémjelzett Budapest School üzemeltető” cégébe, a BPS Lab Zrt.-be neves befektetők. Itt a névsor, részletek pedig Forbes szerdán megjelenő, októberi számában.

Lényegében olyan ez, mintha edtech startupot  hoznánk létre, amely for-profit elven dolgozik egy nonprofit iskolának” – modellezi a Prezi- és iskolaalapító Halácsy Péter a BPS Lab Zrt. működését. A 5.3 millió forintos alaptőkével alapított cég fő feladata, hogy egyre jobb legyen minden Budapest School, ráadásul a könnyebb működtetés érdekében átvállalja tagiskoláinak adminisztrációs és üzemeltetési gondjait is.

Halácsy Péter iskolaalapító

Most csaknem tucatnyi befektető állt össze, hogy – mint Halácsy fogalmazott a Forbesnak – afféle társadalmi befektetésként összerakjon nagyjából 200 millió forintot, ami a cég és az iskolahálózat növekedéséhez szükséges.

Az átlagos befektetés 20 millió volt, de akadtak kisebb és nagyobb összeget betevők is – a befektetést később részvényekké konvertálják. A befektetők:

  • Lakatos Péter Videoton-vezér és felesége, Csiby Éva,
  • Chris Mattheisen, ex-Telekom-vezér,
  • Barabási Albert-László és felesége, a középiskolai tanár Janet Kelley,
  • Vinnai Balázs, aki a Codecoolt is alapította,
  • Pados Balázs, a Creditexpress Group vezetője és felesége, Szalai Ágnes, a Hilda étterem tulajdonosa,
  • Trón Viktor, az Ethereum blokklánc egyik elindítója,
  • Katalin Walter, az Erste stratégiai igazgatója és férje, a McKinsey-partner Cornelius Walter,
  • Halácsy Gábor alapkezelő (Péter bátyja),
  • Pozsonyi Gábor, a Magnet Bank vezérigazgató-helyettese és Rózsa Éva, a felesége.

Arról, hogy milyen tevékenységeket végez a cég, kik lesznek a munkatársak, hogyan akarják bővíteni Halácsyék az iskolahálózatot és milyen egy nap a Budapest School római-parti sulijában, az októberi Forbes számol be.

Fotók: Orbital Strangers

 

Oszd meg!