Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Budapest legtisztább levegőjét ígérik a Corvin sétány új épületében

Bővül a Corvin Sétány a most épülő irodakomplexum a Szigony utca arculatát is befolyásolja majd. Az épület gépészeti rendszere, egyedi szűrői és UV sugaras csírátlanítói Budapest legtisztább levegőjét biztosítják majd áll a Futureal-csoport közleményében.

A Futureal-csoport irodaépülete fontos állomása Közép-Európa legnagyobb városrehabilitációs projektjének. A fejlesztés alatt álló irodaház a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca és Balassa utca találkozásainál ölt formát. A Corvin Irodák közül a Corvin7 fekszik a legközelebb a metrómegállókhoz, így a legkönnyebben megközelíthető épület lesz. A kilenc szintes épületegyüttes első üteme 17 700 négyzetméter, a második 14 100 négyzetméter irodaterületet nyújt majd.

fotó: Futureal

Az irodaház építésénél nagy hangsúlyt fektetnek a zöld környezet kialakítására.

Belső kerteket, erkélyeket és tetőteraszokat építenek ki, nem csupán a földszinten, hanem a különböző emeletekhez kapcsolódva is, így minden bérleményi terület saját teraszterülettel rendelkezhet. Az irodaház a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg. A cégcsoport korábbi irodaprojektjeihez hasonlóan, az új épületet is a Well Building (WELL) minősítési szempontoknak megfelelően fejlesztik. A nemzetközi besorolás a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló elemeket ismeri el. A teljeskörűen akadálymentesített irodaházban a természetes bevilágítás maximalizálása és az egészséges munkakörnyezet kialakítása érdekében a lépcsőházak nem a liftek mellett kerülnek kialakításra, így megteremtve a lehetőséget a természetes fénnyel ellátott területek teljes kihasználására.

fotó: Futureal

Az épület gépészeti rendszere, a magyarországi követelményeket túlteljesítő egyedi szűrői, UV sugaras csírátlanítói Budapest legtisztább levegőjét biztosítják majd, az aktív szénszűrő rendszer pedig az esetleg kellemetlen szagokat semlegesíti.

A központi lobbiból érhető el a közel 3000 m2-es belső udvar, melynek formai koncepciója a benapozást, az építészeti formavilágot és adottságokat is figyelembe véve, egyfajta nagy közös kültéri nappaliként egészíti ki, illetve teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet.

A helyszínen kávézó és étterem áll majd az ott dolgozók rendelkezésére.

A több mint 2700 modern lakást rejtő, egyedi épületekkel és 100 000 négyzetméternyi emberközpontú irodával körbeölelt sétány vonzáskörzetében mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A Futureal-csoport alapítása óta több mint 100, összesen több mint 2 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg, 3 milliárd euró értékben.

A Futureal egyszerre van jelen a ferencvárosi Corvin-sétányon és a kelenföldi és őrmezei részen, ahol az Etele Plaza és a Budapest One kivitelezésén dolgoznak. 

A magyar fejlesztő külföldön is terjeszkedik, a lengyelországi jelenlétével kapcsolatos híreket korábbi cikkeinkben foglaltuk össze.

Itt pedig a spanyol terjeszkedésről írtunk.

fotó: Futureal

 

„Egy gyufaszálat sem számolok el a cégben, a telefonom is a saját nevemen van.”

Holló Gábor, milliárdos, a Hírkereső.hu alapítója