Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bortársaság, Nanushka, Loffice is a szerethető munkahelyek között

Álommunkahely? 107 ilyen van ma Magyarországon a Szerethető Munkahely Díj szavazása alapján. (Nem lepődtünk meg azon, hogy jó pár Forbes-arc is akad közöttük.)

A magyar  kis- és középvállalkozásoknak egyre inkább küzdenek a munkaerőhiánnyal egy nemrégiben közzétett kamarai elemzés szerint. A megfelelő munkatársak megtalálása és megnyerése mellett, a vállalatvezetők 60 százalékának a dolgozók megtartása okoz nehézséget. A DreamJo.bs állásportál a Szerethető Munkahely Díjjal meg akarta mutatni: Magyarországon százával vannak olyan cégek, amelyek tesznek azért, hogy hosszabb távon is sikeresen tartsák meg munkatársaikat.

A versenyre többszáz, 250 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalkozás nevezett. A pályázatok elbírálásában bárki részt vehetett, aki jelentkezett zsűritagnak a díj weboldalán. Az elbírálás alapjai azok a bemutatkozók voltak, amelyekben a cégek munkatársai arról meséltek, milyen náluk a munkakörnyezet, milyenek szakmai fejlődési lehetőségeik, mennyire terheli a munka a magánéletüket, hogyan tudnak együttműködni a főnökeikkel, mik azok a mozzanatok, amelyek a közösséghez kötik őket, illetve miért maradnak ott a piaci csábítások ellenére is.  A zsűri – az egyenlő esélyek szem előtt tartása érdekében – 10 véletlenszerűen kiválasztott képes-szöveges önjellemzés alapján osztályozhatta ötös skálán, mennyire lehet öröm az adott cégnél a munka.

A majdnem 600 fős önkéntes zsűri, közel 3000 leadatott szavazata alapján a legtöbb pontot kapott – az eredetileg tervezett 100 helyett, pontegyenlőség miatt – 107 cég nyerte el és használhatja egy éven keresztül a Szerethető Munkahely címet.

A győztesek között jó pár olyan akad, akik már a Forbesban is bemutattunk korábban. Sőt, két korábbi címlaposunk, a Bortársaság (Tálos Attila, 2016/10.) és a Nanushka (Sándor Szandra, 2015/1.) is a legjobbak között vannak:

  • Bortársaság – a legjobb borok gyűjtőhelye
  • Nanushka – a magyar divatmárka
  • Hosszúlépés. Járunk? – Budapest arcait bemutató városséták szervezője
  • Hajtás Pajtás Futárszolgálat – biciklis futárszolgálat
  • Hello Wood – kreatív és művészeti csapat
  • Bookr Kids – kulturális innovációs start-up
  • Loffice Budapest – az első magyar közösségi iroda
  • Neticle Labs – szövegelemző digitális szolgáltatás, start-up

A díjazott cégek teljes listája a szerethetomunkahelyek.hu weboldalon megtalálható.

Nyitókép: Loffice, Kovács Andrea Boba

Oszd meg!