Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Bolthálózatot indít az Emag, már meg is nyílt az első üzlet

Fizikai bolthálózatot indít Magyarországon az Emag, jelentette be első, ma nyílt budapesti üzletében a cég.

A 77 négyzetméteres alapterületű bolt az Erzsébet körút 18-as szám alatt nyílt meg, méghozzá már 15-én hétfőn. De további üzleteket is terveznek: lesz egy a Mammutban és Pécsen is, mindkettő szeptemberben nyílik.

A boltba betévedve azonnal lehet vásárolni, azaz nem csak rendelések leadására szolgál a helyiség – ahol viszont az online leadott rendelések átvehetők lesznek. Pontosabban:

  • bármit rendeljünk, ha az raktáron van és mondjuk ma este hatig leadjuk a rendelést, másnap mehetünk érte;
  • ezt később akár egy napon belülre csökkentenék;
  • a fizikai vásárlások esetén is él majd a 30 napos elállási jog.

Fontos infó még, hogy ha veszünk valamit a boltba, automatikusan kapunk egy Emag-profilt, ami online és appos akciókat is elérhetővé tesz (nem utolsó sorban pedig bővíti az egyébként ezentúl is inkább online fókuszú Emag adatbázisát).

A boltba számítástechnikai- és szórakoztatóelektronikai eszközök, kiegészítők, illetve háztartási kisgépek kerültek, mert a cégnél feltételezik, hogy ezeket fogják elsősorban keresni a vásárlók.

Az Emag 2019-ben olvadt össze a magyar Extreme Digitallal, utóbbi már abban a hibrid modellben működik, amit a két cég magyarországi vezetője, Várkonyi Balázs az Emagnál is meghonosítana. „Nagy örömömre szolgál, hogy az egyik első megvalósult projekt a kezem alatt az Emag.hu hibrid üzleti modellre való alakítása lehetett” – fogalmazott.

A boltokra ez esetben azért van szükség, hogy népszerűbb legyen a márka, illetve „növelni tudják a bizalmat” az Emag felé. A hosszú távú cél az, hogy Budapest-szerte legyenek üzletek, de hogy merre nyitnak, még nem dőlt el – a cég szerint mindenesetre olyan „stratégiai helyszínek” jöhetnek szóba, „ahol az eMAG széles portfóliója érvényesülni tud, a több mint 2 millió terméket forgalmazó márka korántsem merül ki a műszaki termékpalettában”.

Várkonyi Balázzsal az emagos összeolvadással kapcsolatban készítettünk exkluzív interjút, itt olvasható.

Borítókép: az Erzsébet körúti Emag üzlet // Fotó: Emag


Oszd meg!