Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Biztonsági okokból elkerüli Irak és Irán légterét a WizzAir

Nem kellett még járatot törölniük a most zajló közel-keleti események miatt, de a WizzAir most mégis úgy döntött, hogy a Dubajba tartó járatai elkerülik az iráni és az iraki légteret.

A portfolio.hu a cég közleményéből úgy tudja, hogy folyamatosan monitorozzák és mérlegelik az eseményeket, de biztonsági okokból egyelőre nem repülnek iraki és iráni légtérben a WizzAir-gépek. Ha pedig menetrendi változtatást is alkalmazniuk kell, arról emailben és sms-ben is értesítik az utasokat. Az intézkedés ma már két járatot is érint.

Az iráni események a napokban kezdtek elharapózni, miután Trump elnök elrendelte Kászim Szulejmáni iráni kémvezér megölését. Irán visszalépett a 2015-ben megkötött nukleáris egyezmégytől és sorozatosak a katonai csapások is. Szerda hajnalban több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőttek ki egy amerikai bázisra Irakban.

 

Az érdem azé, aki elkezdi, akkor is, ha az, aki folytatja, jobban csinálja.