Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bill Gates: hiba volt Epsteinnel szóba állni

Bill Gates szerdán a CNN-nek adott interjújában a válását szomorú mérföldkőnek nevezte, azt pedig hatalmas hibának tartja, hogy bármi köze volt Jeffrey Epsteinhez.

A válási papírokat hétfőn írták alá. Az amerikai Forbes becslése alapján Melinda French Gates jelenleg 3,2 milliárd dolláros, Bill Gates 131,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A pár ismerősei szerint rég óta voltak problémáik.

A Bill és Melinda Gates Alapítványt a tervek szerint továbbra is együtt viszik majd, de arról, hogy a vagyonukat pontosan hogyan osztották meg, nem nyilatkoztak. Az is kérdés például, hogy a 66 ezer négyzetméteres seattle-i tóparti birtokuk kié lett. Állítólag a válási indokok között Melinda részéről Bill Gates Epteinnel való kapcsolata is szerepelt.

A The New York Times még 2019-ben tárta fel Gates és Epstein barátságát. A két férfi 2011 óta számos alkalommal találkozott. „Az életmódja nagyon más és izgalmas, bár részemről ez nem működne” – írta Gates a kollégáinak egy e-mailben még 2011-ben. Gates szóvivője szerint a milliárdos ekkor csak Epstein rezidenciájának egyedi dekorációjára utalt, és arra, hogy az emberekereskedelmi hálózat működtetéséért elítélt bűnöző spontán módon hozta össze az ismerőseit.

„Több közös vacsoránk volt. Azt reméltem, hogy komolyan gondolja azt, hogy több milliárd dollárt fog adományozni globális egészségügyi kérdésekre, de amikor úgy tűnt, hogy nem gondolja komolyan, akkor a kapcsolatunk megszűnt.”

Borítókép: Kuhlmann / MSC / Wikimedia

Oszd meg!